Gå direkt till innehåll
Behovet av stöd till utsatta människor växer i coronatider. Nu skänker Löfbergs 2 500 kaffepaket till Stadsmissionen och Hela Människan Ria i Karlstad, något Marie Björklind på Stadsmissionen uppskattar.
Behovet av stöd till utsatta människor växer i coronatider. Nu skänker Löfbergs 2 500 kaffepaket till Stadsmissionen och Hela Människan Ria i Karlstad, något Marie Björklind på Stadsmissionen uppskattar.

Blogginlägg -

En viktig fika

Social hållbarhet har alltid varit viktigt för Löfbergs. Ett färskt exempel är Next Generation Equality Lovers, en lansering som gjordes tillsammans med Regnbågsfonden för att manifestera alla människors lika värde. Ett annat är samarbetet med Stadsmissionen och Hela Människan Ria som arbetar med utsatta människor. Nu har Löfbergs skänkt 2 500 paket Equality-kaffe till de båda organisationerna.

Stadsmissionen i Karlstad är en organisation som arbetar för att hjälpa utsatta människor, främst de som lever i psykisk ohälsa, ensamhet, hemlöshet och missbruk, men även andra utsatta livssituationer.

– Vi är en social mötesplats och ser till att människor får mat i magen. Det är ingenting vi klarar ensamma. Vi har hjärtat, men inte de ekonomiska resurserna. Därför är vi så oerhört tacksamma att företag som Löfbergs är med och hjälper till, säger Marie Björklind på Stadsmissionen i Karlstad.

– Vi att behovet ökat nu i coronatider. För ett och ett halvt år sedan kunde vi ha tre personer som hämtade mat på lördagar, i lördags hade vi 60. Folk går härifrån med tårar i ögonen. Vi behöver verkligen all hjälp vi kan få, och nu har vi kaffe för resten av sommaren, både i verksamheten och för våra besökare att få med sig hem, säger Marie.

Kenny Norrman, John Mulohwe, Elisabet Götnäs, Arne Ericson och Marie Björklind på Stadsmissionen i Karlstad.

Hela Människan Ria tror på alla människors lika värde och rätten till ett värdigt liv. Organisationen arbetar för och tillsammans med människor som lever i en utsatt livssituation och verkar för att minska utanförskapet och ge människor möjlighet till förändring.

– Vi arbetar för att hjälpa utsatta människor, och att få hjälp från företag är jätteviktigt för att det ska vara möjligt. Inte bara ur ekonomisk synvinkeln, utan också för att människor som behöver hjälp ska känna att det finns folk som bryr sig. Löfbergs bryr sig om dessa människor, och det känner de, säger Tage Pettersson på Hela Människan Ria i Karlstad.

– Med en kopp kaffe kan vi lösa stora saker. Det kan vara någon som kommer och behöver stöd från oss, och då är det fint att kunna sätta sig och prata över en kopp, säger Tage.

Ulla-Britt Pålsson och Tage Pettersson på Hela Människan Ria Karlstad.

– När jag fick höra om behovet av att stötta människor i vår kommun ökat drastiskt kändes det helt rätt att skänka vårt fina Equality-kaffe till organisationer som verkligen hjälper till att göra skillnad. Hela satsningen med Equality kaffet har varit att göra skillnad och det har denna lansering verkligen bidragit till. Det är härligt att kunna hjälpa till tycker vi. Fika är alltid viktigt – och uppskattat, säger Jenny Tegnhed, kategorichef på Löfbergs.

Jenny Tegnhed, kategorichef på Löfbergs.

Ämnen

Kontakter

Anders Thorén

Anders Thorén

Presskontakt Kommunikationschef 0703-55 64 22