Gå direkt till innehåll
Hållbarhetsredovisning 2016/2017

Dokument -

Hållbarhetsredovisning 2016/2017

Mer stöd till unga och småskaliga kaffeodlare, rekordmycket ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe, nya lösningar med förnybar energi och ökad jämställdhet. Så kan man sammanfatta utvecklingen på hållbarhetsområdet 2016/2017 för Löfbergsgruppen. Läs mer i vår hållbarhetsredovisning.
go to media item
Licens:
Medieanvändning
Innehållet får laddas ner, användas och delas i olika mediekanaler av t.ex. journalister, bloggare, krönikörer, opinionsbildare etc., i syftet att förmedla, redogöra för och kommentera ert pressmeddelande, inlägg eller information, så länge innehållet används oförändrat och i dess helhet. Upphovsmannen ska anges i den omfattning och på det sätt god sed kräver (vilket bl.a. innebär att fotografer till bilder nästan alltid måste anges).
Filformat:
.pdf
Ladda ner

Ämnen

Kontakter

Anders Thorén

Anders Thorén

Presskontakt Kommunikationschef 0703-55 64 22

Relaterat innehåll

Lars Appelqvist en av Sveriges mest hållbara ledare

Lars Appelqvist en av Sveriges mest hållbara ledare

Idag presenterades finalisterna till priset Hållbart Ledarskap 2018. Kafferosteriet Löfbergs vd Lars Appelqvist är en av tre slutkandidater. Priset delas ut av NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv och belönar en person som genom kompetent ledarskap medverkat till ett framgångsrikt hållbarhetsarbete i sin organisation och/eller samhället i stort. Lars var finalist även 2013 och 2015.

​Löfbergs når sina klimatmål med biogasol

​Löfbergs når sina klimatmål med biogasol

Rostningen har länge varit en stor hållbarhetsutmaning för Kafferosteriet Löfbergs som jobbat aktivt med att hitta alternativ till konventionell gasol. Nu tar Löfbergs ett stort kliv i rätt riktning. Genom att blanda in biogasol kommer Löfbergs nå sitt mål att minska sin klimatpåverkan med minst 40 procent till år 2020.

​Bjud in oss till ditt arrangemang i Almedalen!

​Bjud in oss till ditt arrangemang i Almedalen!

På Löfbergs ser vi Almedalsveckan som ett bra tillfälle att lyfta viktiga samhällsfrågor i dialog med beslutsfattare och andra kloka. Vi både pratar och lyssnar, gärna i frågor kopplade till hållbarhetsområdet. Vi har redan en hel del inplanerat, men det finns plats för mer. Så bjud gärna in oss till ditt arrangemang – som paneldeltagare eller besökare. Vi ses!