Gå direkt till innehåll
Löfbergs Hållbarhetsredovisning 2021/2022

Dokument -

Löfbergs Hållbarhetsredovisning 2021/2022

go to media item
Licens:
Medieanvändning
Innehållet får laddas ner, användas och delas i olika mediekanaler av t.ex. journalister, bloggare, krönikörer, opinionsbildare etc., i syftet att förmedla, redogöra för och kommentera ert pressmeddelande, inlägg eller information, så länge innehållet används oförändrat och i dess helhet. Upphovsmannen ska anges i den omfattning och på det sätt god sed kräver (vilket bl.a. innebär att fotografer till bilder nästan alltid måste anges).
Filformat:
.pdf
Ladda ner

Ämnen

Kontakter

Anders Thorén

Anders Thorén

Presskontakt Kommunikationschef 0703-55 64 22

Relaterat innehåll

- Klimatförändringarna påverkar redan kaffeindustrin i hög utsträckning och något måste göras. Det handlar om att utsläppen måste minska på riktigt i hela värdekedjan, säger Kajsa-Lisa Ljudén, hållbarhetschef på Löfbergs.

Löfbergs hållbarhetsredovisning: ”Vi kan inte klimatkompensera bort utmaningarna inom kaffeindustrin”

Genom ett målmedvetet arbete och stora investeringar har Löfbergs lyckats minska sin klimatpåverkan med hela 90 procent de senaste tre åren. Det visar det familjeägda kafferosteriets nya hållbarhetsredovisning som släpps idag. Nu sätter företaget nya tuffa klimatmål med fokus på att minska klimatutsläppen i hela värdekedjan – alltså även utanför den egna verksamheten.

Martin Löfberg är Chief Purchasing Officer på Löfbergs. Här bloggar han om behovet av en schysstare och mer transparent värdekedja i kaffebranschen.

”Schysst handel en drivkraft för hållbara utveckling”

Att bidra till en schysstare, affärsdriven och mer transparent värdekedja är en viktig del i vårt hållbarhetsarbete. På Löfbergs strävar vi efter att vara en drivkraft när det kommer till att skapa bättre möjligheter för kaffeodlare och deras samhällen världen över. Men vi arbetar inte bara i den egna värdekedjan, vi vill också bidra till att förändra hela kaffebranschen.
Vi tror att en rättvis

Kathrine Löfberg och Anders Fredriksson är stolta över hur långt Löfbergs kommit på hållbarhetsområdet, men är samtidigt medvetna om att det finns mycket kvar att göra.

"Vi vill bidra till en värld där både människor och kaffe kan växa"

Hållbarhet har alltid varit viktigt för Löfbergs, ända sedan starten 1906. Det genomsyrar hela verksamheten och allt som görs. Det familjeägda kafferosteriet är stolta över hur långt man kommit inom en del områden, men är medvetna om att det finns mycket kvar att göra.

Christina Singh är Head of Circular Innovation på Löfbergs.

”Öppen innovation skapar nya möjligheter på hållbarhetsområdet”

Den cirkulära omställningen måste sträcka sig utanför vår egen verksamhet för att göra skillnad på riktigt. Vi vill involvera både kaffeodlare och konsumenter, och alla däremellan, på resan framåt. Vi har inte alla lösningar än, och för att hitta dem krävs att vi arbetar innovativt och nytänkande både internt och externt.