Gå direkt till innehåll
Kaffebönor

Bild -

Kaffebönor

Robert Nygren
Licens:
Medieanvändning
Innehållet får laddas ner, användas och delas i olika mediekanaler av t.ex. journalister, bloggare, krönikörer, opinionsbildare etc., i syftet att förmedla, redogöra för och kommentera ert pressmeddelande, inlägg eller information, så länge innehållet används oförändrat och i dess helhet. Upphovsmannen ska anges i den omfattning och på det sätt god sed kräver (vilket bl.a. innebär att fotografer till bilder nästan alltid måste anges).
Av:
Robert Nygren
Filformat:
.jpg
Storlek:
4000 x 2666, 1,65 MB
Ladda ner

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Anders Thorén

Anders Thorén

Presskontakt Kommunikationschef 0703-55 64 22

Relaterat innehåll

– Inget gör oss så lyckliga som när vi kan säkerställa att varje kaffeböna når koppen. Genom samarbetet med Circle K har vi hittat en lösning som ger en ny, spännande smakupplevelse, säger Martin Löfberg, Chief Purchasing Officer på Löfbergs.

Unik kaffesatsning mot matsvinn på Circle K

Nu serveras den första koppen av Circle K:s räddade kaffe. Kaffet är ett resultat av det mångåriga samarbetet med Löfbergs, som nu tagit fram ett kaffe på bönor som annars riskerat bli svinn i rosteriet. Kaffet är unikt i sitt slag och är en blandning av tre sorter från Syd- och Centralamerika samt Östafrika. Satsningen säkerställer en besparing på ca 28 ton CO2 och finns bara på Circle K.

Projektet "Räddat Kaffe" har bidragit till att Löfbergs svinn av rostat kaffe är nere på rekordlåga 0,3 procent.

Löfbergs och Circle K har inget mer kaffe att rädda

För två år sedan inledde Löfbergs och Circle K ett hållbarhetsprojekt som gick ut på att rädda bönor som annars riskerade att bli svinn i kafferosteriet i Karlstad. Nu läggs projektet ner. Anledningen? Det finns inget kaffe kvar att rädda.