Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Te är hett! Nu kommer Lingonlängtan och Vit Fläderdröm

Teförsäljningen ökar. Förra året ökade värdet i handeln med cirka 8 procent enligt AC Nielsen. Svenska Kobbs kommer nu med två nya teer som smakar riktig svensk sommar, Lingonlängtan och Vit Fläderdröm.

Empire och Löfbergs Lila i unikt kaffesamarbete

I maj offentliggjorde Empire en ny storsatsning på kaffemaskiner med kapselsystem. Nu utökas satsningen genom ett samarbetsavtal med Löfbergs Lila gällande försäljning och utveckling av kaffekapslar.

VD-byte på Löfbergs Lila

Den sista augusti lämnar Peter Holm sin tjänst som VD på Löfbergs Lila. Ny tillförordnad VD blir Lars Appelqvist som idag är direktör för företagets supply chain och ingår ledningsgruppen.

Löfbergs Finaste blir snyggaste

Löfbergs Lilas nya specialkaffesortiment Löfbergs Finaste får nu en lyxig burk som matchar det exklusiva innehållet och som kan pryda vilket kök som helst. Burken kommer att säljas i begränsad upplaga i utvalda butiker.

Söt, mjuk och fyllig!

En riktigt bra balanserad brasilianska med inblandning från Etiopien och Sumatra. Vi talar om Carnival Espresso, en ny Rättvisemärkt espresso i Löfbergs Lilas växande specialkaffesortiment som vänder sig till restaurang- och cafémarknaden. Den nya espresson smyglanserades under Barista Cup och presenteras stort på Gastro Nord-mässan som startar idag.

Storslam på Barista Cup för Anna Nordström

Det har aldrig tidigare hänt att en tävlande haft alla sex rätt i koppningstävlingen på Barista Cup. Tävlingen går ut på att känna igen olika kaffesorter. Anna Nordström från Löfbergs Lila prickade in alla rätt i årets tävling och nu går hon vidare till VM.

Stort intresse för ny Barista-utbildning

I samband med årets Barista Cup den 6-7 april, startar den mest avancerade och omfattande kaffeutbildningen någonsin i Sverige. Utbildningen heter Artisan och är tvåårig. Den vänder sig till yrkesverksamma inom exempelvis cafékedjor och restauranger och är certifierad av Svenska specialkaffeföreningen.

Petit Hotel, små hotell som satsar stort på kaffe

Petit Hotel är hotellkedjan som satsar på småskalighet, personlighet och kvalitet. Och kaffe. Kedjan består av tjugoåtta små hotell med stora kök. I linje med de höga ambitionerna vill man nu höja nivån på kaffet som serveras på hotellen. Petit Hotel har valt att samarbeta med Löfbergs Lila för att utveckla kaffet till ett helt koncept av smaker, sorter och kvaliteter.

Nästa trend är ursprungskaffe

Sex av världens bästa kaffen finns nu i livsmedelsbutiken. Löfbergs Finaste är en exklusiv serie utvalda ursprungskaffen från Indien, Etiopien, Papua Nya Guinea, Kenya, Guatemala och Indonesien. Alla så kallade Single Regions, kaffen från ett och samma område. Kimel Estate och Yadini Estate är till och med Single Estate, vilket innebär att de kommer från farmen med samma namn.

Iste är cool

Iste är cool

Iste är den snabbast växande drycken i världen just nu. Att göra sitt eget iste är lätt. Det är billigt också, en liter kostar bara några kronor. Dessutom kan man välja sitt eget favorit-te och söta själv efter smak. Och det behövs inga förpackningar och inga transporter som påverkar miljö och klimat.

Sommarfika med Kocklandslaget

Kaffe i gröngräset, fika på stranden, kalas i bersån eller en värmande kopp kaffe innanför regnvåt fönsterruta. Den svenska sommaren bjuder på många tillfällen att umgås familj och vänner över en god kopp kaffe. För oss kaffe- och kaka-sugna har det Svenska Kocklandslaget tagit fram recept på de godaste bakverken inspirerade av det riktigt ursvenska sorterna och smakerna.

Visa mer