Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Information om gårdagens brand

På morgonen den 20 augusti utbröt en mindre brand i ett fläktsystem i en av våra byggnader i Karlstad. Byggnaden, där vi lagrar råkaffe, är obemannad och lyckligtvis kom ingen person till skada. Branden kunde snabbt släckas. Som en säkerhetsåtgärd stoppade vi hela vår produktion. Den kunde dock återupptas efter bara någon timme.

Magnifik nyhet från Löfbergs Lila

Lätt mörkrostat kaffe blir mer och mer populärt i de svenska hemmen. Nu breddar Löfbergs Lila sitt sortiment och lanserar Magnifika, en fyllig och karaktärsfull nyhet. Magnifika säljs både som bryggkaffe och som hela bönor och finns i butik från och med vecka 36.

Allt fler väljer Löfbergs Lila

Allt fler finrestauranger och kända kaféer väljer Löfbergs Lila. Senast i raden är Julita Wärdshus och Restaurang Spira i Jönköping och Furillen på Gotland.

Löfbergs Lila till Almedalen

Löfbergs Lila till Almedalen

Allt fler företag är på plats under Almedalsveckan i Visby. Ett av dem är Löfbergs Lila. I år arrangerar det familjeägda kafferosteriet ett eget seminarium för första gången. Dessutom medverkar man i en rad andra programpunkter.

Sommarsvalt te – i drink, förrätt och dessert

Sommarsvalt te – i drink, förrätt och dessert

Svenskarna älskar smaksatta teer. Kobbs Citron & Lime är ett exempel på det. Med skalbitar av citron och lime smakar teet både sommar och sol. Och passar bra som smaksättare i olika drinkar och maträtter. Här är tre smarriga recept från Husmor Lisa att njuta av i sommar.

Orcher byter blod mot kaffe

Orcher byter blod mot kaffe

Den 8 maj samlas rekordmånga orcher för att förbereda årets stora lajv i Midgård. Tydligen är orcherna inte bara ett blodtörstande släkte. Anledningen till det ovanligt stora intresset är nämligen att Löfbergs Lilas kaffeturné stannar till.

Kobbs te nu även som kapsel

Nu kan alla tedrickare använda kapselmaskinen till att brygga sig en kopp. Löfbergs Lila lanserar Kobbs teer på kapsel.

Hockeylandslaget tävlar i kaffe

Hockeylandslaget tävlar i kaffe

På tisdagen den 8 maj åker Anna Nordström, specialkaffeansvarig och en av Löfbergs Lilas smakexperter, till Stockholm för att ordna en kaffeprovning och tävling för Tre kronor.

Stort intresse för Löfbergs Lilas hållbarhetsarbete

Stort intresse för Löfbergs Lilas hållbarhetsarbete

Intresset för Löfbergs Lilas hållbarhetsarbete växer. Nyligen deltog Lars Appelqvist, vd på Löfbergs Lila, i ett frukostseminarium om klimatpolitik i Riksdagen. På måndag åker Kathrine Löfberg till Stockholm för att disktera hållbar konsumtion med miljöpartiets språkrör Åsa Romson.

Bjuder Glenn på kaffe i Göteborg

Bjuder Glenn på kaffe i Göteborg

Alla heter Glenn i Göteborg brukar man säga. Söndagen den 22 april testar Löfbergs Lila det påståendet genom att bjuda in alla Glenn till namnsdagskaffe på Heden i Göteborg.

Food truck med kaffe ut på vägarna igen

Food truck med kaffe ut på vägarna igen

Förra året serverade man 75 000 koppar kaffe runtom i Sverige. I år tar Löfbergs Lila ett nytt grepp när man beger sig ut på vägarna med sitt rullande kafé, food trucken Lila Hy. På företagets facebook-sida kan alla kaffesugna önska sig ett besök av Löfbergs Lila.

Visa mer