Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Kathrine Löfberg tog emot den prestigefulla utmärkelsen under en ceremoni på Grand Hôtel i Stockholm den 6 december.

​Kathrine Löfberg tilldelas Guldklubban 2019

Kathrine Löfberg tilldelas den prestigefulla utmärkelsen Guldklubban för förtjänstfullt ordförandeskap. Hon får priset för att hon på ett föredömligt sätt utvecklat ett professionellt styrelsearbete i ett modernt familjeföretag. Guldklubban är instiftat av Styrelseakademin och Deloitte. Kathrine Löfberg vinner klassen onoterade bolag, och xx klassen noterade bolag

Löfbergs storsatsar och bjuder skidåkarna i både Åre och Sälen på kaffeprovningar och andra event.

Löfbergs storsatsar i Åre

Efter tre lyckade säsonger i Sälen utökar Löfbergs samarbetet med SkiStar. De kommande åren kommer det familjeägda kafferosteriet även att finnas på plats i Åre för att stärka relationen till kaffesugna skidåkare. Satsningen är ett led i Löfbergs strategi att uppmuntra till fler möten mellan människor.

​Löfbergs prisas i Kanada

​Löfbergs prisas i Kanada

God smak, naturliga ingredienser och en snygg, återvinningsbar förpackning. Löfbergs fortsätter att imponera med sitt iskaffe på den kanadensiska marknaden. Den här gången som vinnare av 2019 Top New Products Awards som delas ut av Convenience Store News Canada.

​Nu är den här - årets limited winter edition av Löfbergs Caffeine Water

​Nu är den här - årets limited winter edition av Löfbergs Caffeine Water

Vintern närmar sig och då passar Löfbergs på att släppa en limited winter edition av sitt Caffeine Water. I år heter den Winter Apple och har en frisk smak av krispigt vinteräpple. Den görs på svenskt källvatten som smaksätts med naturliga fruktämnen. Varje flaska innehåller 150 mg naturlig koffein, vilket motsvarar två koppar kaffe. That´s it! Inga onödiga tillsatser eller sötningsmedel.

Det nya utvecklingsprojektet når 2 500 småskaliga kaffeodlare i Etiopien.

Löfbergs och International Coffee Partners stärker kaffeodlare i Etiopien

​International Coffee Partners, en icke vinstdrivande organisation som Löfbergs driver tillsammans med sju andra familjeägda kaffeföretag, inleder en satsning på småskaliga kaffeodlare i Etiopien. Projektet pågår till augusti 2023 och förbättrar utvecklingsmöjligheterna och livsvillkoren för 2 500 kaffeodlare i Amahra-regionen.

Kathrine Löfbergs, styrelseordförande, och Lars Appelqvist, vd på Löfbergs.

​För att vi vill, kan och måste

Det finns många skäl till att hållbarhetsarbetet står högt på agendan hos Löfbergs. Att det genomsyrar allt vi gör och hela vår värdekedja – från böna till kopp. Året som gick var inget undantag.

I Löfbergs nya hållbarhetsredovisning går det bland annat att läsa om fler deltagare i utvecklingsprojekt för småskaliga kaffeodlare, ökad andel certifierat kaffe, halverad klimatpåverkan och mer och mer växtbaserat förpackningsmaterial.

Så utvecklades Löfbergs hållbarhetsarbete 2018/2019

Redan 1992 antog Löfbergs sin första miljöpolicy. Sedan dess har företaget jobbat med konkreta mål och åtgärder på hållbarhetsområdet, både i odlarländer och på hemmaplan. Nu presenterar företaget sin hållbarhetsredovisning för det senaste verksamhetsåret.

Löfberg Family Business Awards jury består av familjen Löfbergs fjärde generation: Helene, Niklas, Therese, Mikael, Kathrine och Martin

Nytt pris för att lyfta familjeföretag

​Familjeföretagen står för en tredjedel av sysselsättningen och BNP i Sverige, och betyder naturligtvis mycket för jobben och ekonomin i Värmland också. Det vill familjen Löfberg uppmärksamma och instiftar därför Löfberg Family Business Award. Priset delas ut på näringslivsgalan 100° Karlstad den 20 mars.

Bjud på en värmande Kaffe Mocka

Bjud på en värmande Kaffe Mocka

En klassik kaffedryck som fått sitt namn av hamnstaden Mocca vid Röda havet i Jemen. Här en lite lyxigare variant där det starka, smakrika kaffet får sällskap av både choklad och vispgrädde.

Att låta syfte och värderingar styra beslut, inte regler och policies. Det är en av slutsatserna som Lars Appelqvist, vd på Löfbergs, presenterar i podden The Future Starts Here.

​Löfbergs delar med sig av framtidsspaning i ny podd

Hur ser världen ut år 2030, och hur kommer nya drivkrafter och trender påverka företagens roll i samhället? De frågorna blev startskottet på ett tvåårigt framtidsarbete som engagerat både ledningsgrupp, chefer och medarbetare på Löfbergs. I podden ”The Future Starts Here” delar företagets vd Lars Appelqvist med sig av resultaten.

​Kathrine Löfberg nominerad till Guldklubban

​Kathrine Löfberg nominerad till Guldklubban

Kathrine Löfberg, ordförande i Löfbergs, är en av kandidaterna till Guldklubban för förtjänstfullt ordförandeskap. Priset syftar till att tydliggöra och öka medvetenheten om styrelseordförandens viktiga roll. Guldklubban är instiftat av Styrelseakademin och Deloitte, och delas ut i Stockholm den 6 december.

Som att börja leka igen - Maria Johansson

Som att börja leka igen - Maria Johansson

Maria Johansson är tävlingsmänniska så det står härliga till och sadlade om från tävlingsryttare till att attackera hinderbanor och springa långlopp på fjällen. Maria vill inspirera alla att hitta sitt FUNC i aktivitetsdjungeln.

Visa mer