Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Hållbarhetsredovisning 2015/2016

Mer hållbart kaffe, minskad energianvändning, ökad jämställdhet. Så kan man sammanfatta utvecklingen på hållbarhetsområdet 2015/2016 för Löfbergsgruppen. Naturligtvis hände det mycket mer än så, och det läser du om i den nya hållbarhetsredovisningen.

Ämnen

Kontakter

Anders Thorén

Anders Thorén

Presskontakt Kommunikationschef 0703-55 64 22

Relaterat innehåll

Robert Sobocki, vd på Scania Bilar Sverige (vänster) och Lars Appelqvist, vd på Löfbergs.

​Löfbergs först med ny, klimatsmart hybrid

Den är stark som en elefant, tyst som en mus och minskar koldioxidutsläppen med upp till 92 procent. Idag var det Sverigepremiär för Scanias nya hybrid. Premiärturen kördes i Karlstad där den transporterar kaffe mellan Löfbergs rosteri i centrala Karlstad och det nya höglagret i Välsviken.

Martha och David Angomwile har fördubblat sin kaffeproduktion. Här visar de en framtidssatsning, nya plantor som kan skördas om ett till två år, för Tony Broman, Löfbergs.

​Lyfter fram en ny generation kaffeodlare

Världens kaffebönder blir äldre och äldre. Samtidigt ser allt färre unga en framtid inom kaffe. Det gör att en av branschens största utmaningar är att få fler unga tjejer och killar att odla kaffe. Det tar Kafferosteriet Löfbergs fasta på i en satsning som ska förbättra villkoren och utvecklingsmöjligheterna för unga kaffebönder i Colombia och Tanzania.