Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Final i Barista Cup och Koppnings-SM den 17 mars: Följ Barista Cup på Twitter

I år kan kaffeentusiasterna runt om i Sverige följa finalen av Barista Cup och Koppnings-SM på Twitter. Löfbergs Lila kommer att rapportera allt som händer i finalerna i realtid den 17 mars 2009.

Vem blir Sveriges bästa barista och vem är bäst på att identifiera olika kaffesorter?
Följ tävlingarna den 17 mars direkt från Nacka Forum på www.twitter.com/lofbergslila.

Vinnaren av Barista Cup går vidare till World Barista Championship i Atlanta, USA, den 19 april och vinnaren i Koppnings-SM tävlar i världsmästerskapen i Köln.

Förra året vann Daniel Remheden Barista Cup, Koppnings-SM togs hem av Anna Nordström, Löfbergs Lila, som kom trea i VM 2008. Det gjorde henne till bästa kvinna i världen.

Koll på tiderna
09:30-11:00 Finalheat 1
11:30-13:00 Koppnings SM
14:00-15:30 Finalheat 2

Koppnings-SM
går ut på att på snabbast tid känna igen olika kaffesorter.

Deltagarna i Barista Cup ska göra en espresso, en cappuccino, en caffè latte samt en egen signaturdrink som ska vara en espressodryck utan alkohol. De tävlande har 22 minuter på sig att tillaga och servera domarna de olika dryckerna.


Kontaktperson
Charlotta Stenson, Category Manager, vxl 054 -14 01 00, direkt 054 -14 01 97

Löfbergs Lila grundades 1906 och är idag ett av Nordens största kafferosterier. Företag är fortfarande familjeägt, nu i tredje och fjärde generationen. Huvudkontoret och ett av rosterierna ligger i Karlstad. Ytterligare ett rosteri finns i Viborg i Danmark. Löfbergs Lila äger också Kobbs te. Företaget har 200 anställda och omsätter cirka en miljard.

De senaste åren har Löfbergs Lila stärkt sin position på marknaden, bland annat genom sitt engagemang för socialt ansvar och sina insatser för en bättre miljö. Löfbergs Lila är idag en av Europas största importörer av ekologiskt och rättvisemärkt kaffe och landets ledande leverantör till restauranger, kaféer och företag. Löfbergs Lilas export ökar kontinuerligt.

www.lofbergslila.se

 

Ämnen

Kontakter

Anders Thorén

Anders Thorén

Presskontakt Kommunikationschef 0703-55 64 22