Gå direkt till innehåll
”Vi vill demokratisera värdekedjan genom öppenhet och utökat samarbete”, säger Martin Löfberg, grundare och ordförande för Era of We.
”Vi vill demokratisera värdekedjan genom öppenhet och utökat samarbete”, säger Martin Löfberg, grundare och ordförande för Era of We.

Pressmeddelande -

Löfbergs först ut med nytt globalt koncept som demokratiserar kaffets värdekedja och ger odlare och konsumenter nya möjligheter

Löfbergs blir som första kafferosteri en del av konceptet Era of We – världens första digitala plattform som för samman samtliga aktörer i kaffets värdekedja. Syftet är att förändra och modernisera värdekedjan och ge mer tillbaka till odlare och konsumenter. Era of We ger kaffeodlare möjlighet att marknadsföra sig direkt mot kafferosterier och konsumenter som därmed får tillgång till nya spännande kaffeupplevelser.

Era of We är ett nytt, innovativt koncept vars syfte är att skapa en mer hållbar affärsmodell som drivs av öppenhet och högkvalitativa produkter. Den digitala plattformen har byggts i Sverige och är en global marknadsplats och ett community som för samman kaffeodlare, kafferosterier och deras kunder samt konsumenter.

Anna Nordström, specialkaffeansvarig på Löfbergs.

- Genom Era of We får kafferosteriers kunder samt konsumenter ännu bättre möjligheter att utforska historien kring sitt favoritkaffe och givetvis också hitta nya, unika sorter och smaker. Som kafferosteri ser vi fram emot att kunna knyta kontakter med fler spännande kaffeodlare runt om i hela världen,  säger Anna Nordström, specialkaffeansvarig på Löfbergs.

Den digitala plattformen gör det möjligt för kaffeodlare, oavsett storlek, att bygga sina egna varumärken och marknadsföra sig direkt mot både kafferosterier och deras kunder samt konsumenter. Det skapar en mer effektiv och balanserad värdekedja där kaffeodlarna sätter villkoren. Det blir också enklare att se varifrån kaffet kommer från samt att hitta nya kaffeodlingar och smaker.

Förändrar kaffeindustrin i grunden
Den globala kaffeindustrin har stora utmaningar och många kaffeodlare kämpar dagligen för att överleva ekonomiskt. Rapporter visar att många säljer sitt kaffe till priser som inte täcker produktionskostnaden. Det hotar försörjningsmöjligheterna och gör att allt färre unga ser en framtid som kaffeodlare, vilket på sikt kan minska tillgången på kaffe.

- Vi vill demokratisera värdekedjan genom öppenhet och utökat samarbete. Genom att hjälpa kaffeodlare att skapa egna varumärken baserat på de unika egenskaperna för deras kaffe kommer Era of We att bidra till att öka det totala värdet för odlarna, säger Martin Löfberg, grundare och ordförande för Era of We.

Martin har bidragit aktivt till utvecklingen av Era of We-konceptet som syftar till att förändra kaffeindustrin i grunden. De senaste 10 åren har han besökt och arbetat med ett hundratal kaffeodlingar i Syd- och Centralamerika, Östafrika och Asien, och samlat på sig unika kunskaper och erfarenheter om kaffeindustrin och vad som står på spel. Dessa ligger nu till grund för Era of We som skapats för att säkerställa en mer balanserad och hållbar intäktsmodell för kaffeodlarna och underlätta framtidens kaffeproduktion.

Brobyggare mellan odlare och konsumenter
Era of We fungerar också som en plattform för konsumenter som vill diskutera, lära sig mer och uppleva kaffe på helt ett nytt sätt. Som e-handelsplattform underlättar Era of We för konsumenter och andra som vill hålla kontakt med och köpa kaffebönor direkt från kaffeodlare.

- Plattformen är samtidigt ett perfekt komplement för rosterier och deras kunder eftersom den skapar nya möjligheter att hitta nya, unika kaffesorter från hela världen. De möjligheter till betydligt mer lättillgänglig information om egenskaper, smak och tillverkning som Era of We innebär kan skapa ett intresse som liknar det kring vinindustrin, säger Martin Löfberg.

Erik Hedlund, vd för Era of We.

- Människor bryr sig mer om sitt kaffe än någonsin tidigare och intresset fortsätter att öka.  Era of We är en brobyggare från kaffeodlarna till konsumenter som vill kunna njuta av sitt kaffe och samtidigt känna till dess egenskaper och historia, säger Erik Hedlund, vd för Era of We.

Era of We bygger på idén att en samverkande miljö kan skapa positiv förändring och välkomnar därför alla som delar visionen om att bygga ett kaffecommunity som präglas av samarbete och öppenhet. Plattformen lanseras i Sverige den 21 juni och kommer därefter att introduceras i fler länder.

Kafferosterier erbjuds anpassade paket av Era of We-tjänster och funktioner, medan kafferosteriers kunder samt konsumenter kan använda plattformen för att lära sig mer om kaffe och få direktkontakt med odlare världen över. På www.eraofwe.com går det att läsa mer om hur det fungerar.

Om Era of We
Era of We är världens första end-to-end kaffeplattform vars syfte är förändra och modernisera kaffeproduktionens värdekedja och ge mer tillbaka till kaffeodlarna och konsumenterna. Era of We sammanför samtliga intressenter i kaffets värdekedja och vill skapa världens största kaffecommunity för alla som bryr sig om var kaffet kommer ifrån, dess kvalitet, smak och framtid. På så sätt kan det säkerställas att kaffet är producerat på ett hållbart och långsiktigt lönsamt sätt. www.eraofwe.com

Ämnen


Kafferosteriet Löfbergs är ett familjeföretag grundat 1906. Idag är vi 340 kaffeälskare som är verksamma i norra Europa och Kanada, och som delar passionen för smak, trender och hållbarhet. Vi omsätter 1,6 miljarder kronor och är en av världens största inköpare av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe. Löfbergs är en del av Löfbergs group som även äger varumärkena Peter Larsen Kaffe, Percol, Green Cup, Kobbs och SuperBonobo. www.lofbergs.se

Kontakter

Anders Thorén

Anders Thorén

Presskontakt Kommunikationschef 0703-55 64 22

Relaterat innehåll