Gå direkt till innehåll
- Humm Kombucha kompletterar Löfbergs sortiment av kalla drycker på ett bra sätt och responsen från kunder och konsumenter har varit fantastiskt, säger Stefan Ekdahl.
- Humm Kombucha kompletterar Löfbergs sortiment av kalla drycker på ett bra sätt och responsen från kunder och konsumenter har varit fantastiskt, säger Stefan Ekdahl.

Pressmeddelande -

Marknadsledande inom dagligvaruhandeln – nu tar Humm Kombucha sikte på restaurangborden

Samarbetet med Löfbergs har bidragit till att Humm Europe blivit marknadsledande inom svensk dagligvaruhandel med sin ekologiska kombucha. Nu fördjupar de båda företagen samarbetet. Målsättningen är att Humm Kombucha ska bli Sveriges mest sålda även på Out of Home-marknaden.

- Framgångarna inom dagligvaruhandeln visar att vi träffat rätt med våra produkter. Humm Kombucha är ett gott och naturligt alternativ till läsk och alkohol och passar utmärkt som måltidsdryck, därför ser vi en stor potential även på restauranger och caféer, säger Robert Benholm på Humm Europe.

- Humm Kombucha kompletterar vårt sortiment av kalla drycker på ett bra sätt och responsen från kunder och konsumenter har varit fantastiskt. Därför känns det riktigt bra att vi stärker samarbetet och sätter nya djärva mål även för Out of Home-marknaden, säger Stefan Ekdahl, Head of Out of Home på Löfbergs.

Bred listning har skapat tillväxt
2017 byggde Humm Europe en modern produktionsanläggningen i Gävle. Här tillverkas Humm Kombucha, en ekologisk, fermenterat dryck fylld med näringsrika ämnen som probiotika, antioxidanter och vitaminer.

- Hälsotrenden och ett ökat intresse för goda alkoholfria drycker har resulterat i en stark och stadig tillväxt, och idag är Humm Kombucha listad hos alla stora livsmedelskedjor. Framgångarna har gjort att vi fått utöka vår produktion i omgångar de senaste åren, säger Robert Benholm.

Nu är alltså siktet inställt på Out of Home-marknaden, det vill säga hotell, restauranger och caféer. Målet är att bli marknadsledande även i detta segment denna kanal.

- Det har vi alla förutsättningar att lyckas med. Vi är två företag som delar passionen för den goda smaken och naturliga, hälsosamma produkter och med Humm Kombucha i portföljen kan vår säljkår skapa ännu mer värde för våra kunder. Det här är en dryck som platsar på varje restaurangbord i Sverige, säger Stefan Ekdahl.

Mer information:
Anders Bäckström, Humm Europe, tfn: 0701-80 21 33, anders.backstrom@humm.se
Stefan Ekdahl, Head of Out of Home, Löfbergs, tfn. 0706-23 65 73, stefan.ekdahl@lofbergs.se
Anders Thorén, kommunikationschef, Löfbergs, tfn: 0703-55 64 22, anders.thoren@lofbergs.se

Ämnen


Kafferosteriet Löfbergs är ett familjeföretag grundat 1906. Idag är vi 300 kaffeälskare som är verksamma i norra Europa, och som delar passionen för smak, trender och hållbarhet. Vi omsätter 1,5 miljarder kronor och är en av världens största inköpare av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe. Löfbergs är en del av Löfbergs Group som även äger varumärkena Peter Larsen Kaffe, Percol och Kobbs. www.lofbergs.se

Kontakter

Anders Thorén

Anders Thorén

Presskontakt Kommunikationschef 0703-55 64 22

Relaterat innehåll