Gå direkt till innehåll
​Naturlig energidryck med ny look

Pressmeddelande -

​Naturlig energidryck med ny look

Löfbergs Caffeine Water har fått nytt utseende. Innehållet är samma som tidigare: ett lätt kolsyrat svenskt källvatten som smaksätts med naturligt fruktextrakt. Inget tillsatt socker eller onödiga tillsatser. Varje flaska innehåller 150 mg naturligt koffein, vilket motsvarar två koppar kaffe. 

Löfbergs Caffeine Water finns i fem olika smaker och säljs bland annat av Coop, City Gross, ICA och Matrebellerna. 

För mer information: 
Anders Thorén, pressansvarig, Löfbergs, tfn: 0703-55 64 22, anders.thoren@lofbergs.se 

***

Löfbergs Caffeine Water - piggar upp som kaffe och släcker törsten som vatten

  • Lätt kolsyrat svenskt källvatten
  • 100 % naturligt fruktextrakt
  • 150 mg naturligt koffein (motsvarar två koppar kaffe)
  • Finns i fem smaker 
    • Lemon
    • Raspberry/Pomegranate
    • Passion Fruit
    • Apple
    • Strawberry

Ämnen


Kafferosteriet Löfbergs är ett familjeföretag grundat 1906. Idag är vi 350 kaffeälskare som är verksamma i norra Europa och Kanada, och som delar passionen för smak, trender och hållbarhet. Vi omsätter 1,9 miljarder kronor och är en av världens största inköpare av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe. Löfbergs är en del av Löfbergs Coffee Group som även äger varumärkena Peter Larsen Kaffe, Percol, Green Cup, Kobbs och SuperBonobo. www.lofbergs.se

Kontakter

Anders Thorén

Anders Thorén

Presskontakt Kommunikationschef 0703-55 64 22

Relaterat innehåll

- Trenden med iskaffe är extra het bland yngre, medvetna konsumenter med fokus på välmående och hälsa. Många tycker att iskaffet är perfekt när man vill fylla på med naturlig energi på väg till skolan, jobbet eller träningen, säger Lena Rodin.

​Svenskarnas nya favoritkaffe

Vi dricker allt mer iskaffe i Sverige. På kafferosteriet Löfbergs har försäljning skjutit i höjden och ökat med 43 procent det senaste året. Många ser iskaffe som en svalkande sommardryck, nu har det blivit en favorit på vintern också.

Kafferosteriet Löfbergs storsatsar på kalla kaffedrycker och lanserar ett nytt koncept anpassat för restauranger, kaffebarer och andra aktörer på Out of Home-marknaden.

​Löfbergs storsatsar på Cold Servings

Konsumtionen av kalla kaffedrycker ökar kraftigt, framför allt i Japan och USA. Norden och Europa har hamnat lite på efterkälken – det vill Löfbergs ändra på. Nu storsatsar det familjeägda kafferosteriet och lanserar ett helt nytt koncept anpassat för restauranger, kaffebarer och andra aktörer på Out of Home-marknaden.

- Nu ställer vi om till 25 procent återvunnen PET. Ambitionen är att öka andelen kontinuerligt, säger Madelene Breiling på Löfbergs.

​Löfbergs börjar använda återvunnen PET

Kafferosteriet Löfbergs börjar använda återvunnen PET i sina flaskor för Caffeine Water. Detta som ett led i företagets arbete att senast år 2030 bara använda återvunnet eller förnybart material i sina förpackningar.

​Dubbelt upp för Löfbergs när Sveriges bästa caféer listas

​Dubbelt upp för Löfbergs när Sveriges bästa caféer listas

Löfbergs finns med två gånger om i den nya upplagan av White Guide Café, listan över Sveriges bästa caféer. Löfbergs Rosteri & Kaffebar i både Stockholm och Karlstad tar alltså plats på listan som hjälper kaffeälskare att hitta rätt bland landets alla caféer.