Gå direkt till innehåll
Kafferosteriet Löfbergs låter 50 föreningar dela på en halv miljon kronor som en hyllning till ideella krafter som bidrar till en positiv utveckling i Värmland.
Kafferosteriet Löfbergs låter 50 föreningar dela på en halv miljon kronor som en hyllning till ideella krafter som bidrar till en positiv utveckling i Värmland.

Pressmeddelande -

Värmländska föreningar får dela på en halv miljon kronor

Kafferosteriet Löfbergs låter 50 värmländska föreningar dela på en halv miljon kronor. Det gör man för att visa sin uppskattning för sin hembygd och alla som går upp för att göra Värmland till en bättre plats.

- Värmland har en speciell plats i Löfbergs hjärta. Det var här det började, och det är här vi har vår framtid. Därför är det viktigt att Värmland är en plats där människor trivs och mår bra, och här gör föreningslivet och alla ideella krafter en viktig insats, säger Anders Fredriksson, vd på Löfbergs.

Alla ideella föreningar och organisationer som har sitt säte i Värmland och som delar Löfbergs syn på människors lika värde kan ansöka om sponsorbidraget. Ansökan sker senast den 31 augusti på Löfbergs hemsida.

Stort intresse
Det är andra gången som Löfbergs delar ut en halv miljon kronor till det värmländska föreningslivet. Förra året kom det in drygt 800 ansökningar, och Löfbergs hoppas att intresset är lika stort i år.

- Vi var extra glada över bredden i ansökningarna, med allt från idrottsklubbar till kulturföreningar och sociala aktörer i samtliga kommuner i länet. Nu hoppas jag att vi får hjälp att sprida stödet över hela Värmland igen, säger Anders Fredriksson.

Internationella framgångar leder till lokala investeringar
Löfbergs grundades 1906 i Karlstad, och är idag ett av Nordens största familjeägda kafferosterier. 1993 började företaget exportera kaffe, och idag säljs varannan kopp utanför Sverige. Den internationella framgången gör att Löfbergs fortsätter att satsa på hemmaplan. 2021 byggde Löfbergs ett nytt rosteri för hela bönor i Karlstad, den största investeringen i företagets historia.

För mer information, kontakta:
Anders Thorén, kommunikationschef, Löfbergs, tfn. 0703-55 64 22, anders.thoren@lofbergs.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Kafferosteriet Löfbergs är ett familjeföretag grundat 1906. Idag är vi drygt 300 kaffeälskare som är verksamma i norra Europa, och som delar passionen för smak, trender och hållbarhet. Vi producerar ca 12 miljoner koppar kaffe om dagen, och är en av världens största inköpare och rostare av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe. Löfbergs äger även varumärkena Peter Larsen Kaffe och Kobbs.

Kontakter

Anders Thorén

Anders Thorén

Presskontakt Kommunikationschef 0703-55 64 22

Relaterat innehåll