Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Premiär för Kaffets Dag

Premiär för Kaffets Dag

Lördagen den 29 september firas Kaffets Dag för första gången. Datumet sammanfaller med International Coffee Day. Det svenska firandet är instiftat av SCAE Swedish Chapter där Löfbergs är medlemmar. Det här uppmärksammar Löfbergs på två ställen i Karlstad, dels på matmässan Smaka på Värmland i Mariebergsskogen, dels på Rosteriet, Löfbergs egna kafé.

Löfbergs storsatsar i Finland

Löfbergs storsatsar i Finland

Kafferosteriet Löfbergs gör nu en stor varumärkessatsning på den finska marknaden, satsningen görs med det mörkrostade kaffet Kharisma.

Löfbergs vill ha svar av näringsministern

Löfbergs vill ha svar av näringsministern

Hur ska regeringen stimulera en omställning till förnybar energi när målen är så lågt ställda? Det är en av flera frågor som Lars Appelqvist, vd på Löfbergs, med flera ställer till näringsminister Annie Lööf på SvD:s debattsida idag. Svaren hoppas de ska komma på Klimatstrategidagen (http://korta.nu/klimatstrategidagen) i Stockholm idag där både Annie Lööf och Lars Appelqvist deltar.

Löfbergs Lila blir Löfbergs

Löfbergs Lila blir Löfbergs

Nu storsatsar Löfbergs på att utveckla sitt varumärke. Det familjeägda kafferosteriet byter namn och logotyp och förnyar samtidigt designen på alla sina kaffeförpackningar. Allt för att förtydliga företagets kärnvärden och för att vinna marknadsandelar på en allt tuffare marknad.

Status efter branden

I måndags utbröt en mindre brand i en av våra byggnader i Karlstad. Nu är allt kaffe som fanns i byggnaden testat. Det allra mesta har inte påverkats och är nu godkänt att användas. En mindre del gör vi ytterligare analys på. Produktionen är igång och sker parallellt med att vi sanerar byggnaden.

Information om gårdagens brand

På morgonen den 20 augusti utbröt en mindre brand i ett fläktsystem i en av våra byggnader i Karlstad. Byggnaden, där vi lagrar råkaffe, är obemannad och lyckligtvis kom ingen person till skada. Branden kunde snabbt släckas. Som en säkerhetsåtgärd stoppade vi hela vår produktion. Den kunde dock återupptas efter bara någon timme.

Magnifik nyhet från Löfbergs Lila

Lätt mörkrostat kaffe blir mer och mer populärt i de svenska hemmen. Nu breddar Löfbergs Lila sitt sortiment och lanserar Magnifika, en fyllig och karaktärsfull nyhet. Magnifika säljs både som bryggkaffe och som hela bönor och finns i butik från och med vecka 36.

Allt fler väljer Löfbergs Lila

Allt fler finrestauranger och kända kaféer väljer Löfbergs Lila. Senast i raden är Julita Wärdshus och Restaurang Spira i Jönköping och Furillen på Gotland.

Löfbergs Lila till Almedalen

Löfbergs Lila till Almedalen

Allt fler företag är på plats under Almedalsveckan i Visby. Ett av dem är Löfbergs Lila. I år arrangerar det familjeägda kafferosteriet ett eget seminarium för första gången. Dessutom medverkar man i en rad andra programpunkter.

Sommarsvalt te – i drink, förrätt och dessert

Sommarsvalt te – i drink, förrätt och dessert

Svenskarna älskar smaksatta teer. Kobbs Citron & Lime är ett exempel på det. Med skalbitar av citron och lime smakar teet både sommar och sol. Och passar bra som smaksättare i olika drinkar och maträtter. Här är tre smarriga recept från Husmor Lisa att njuta av i sommar.

Orcher byter blod mot kaffe

Orcher byter blod mot kaffe

Den 8 maj samlas rekordmånga orcher för att förbereda årets stora lajv i Midgård. Tydligen är orcherna inte bara ett blodtörstande släkte. Anledningen till det ovanligt stora intresset är nämligen att Löfbergs Lilas kaffeturné stannar till.

Kobbs te nu även som kapsel

Nu kan alla tedrickare använda kapselmaskinen till att brygga sig en kopp. Löfbergs Lila lanserar Kobbs teer på kapsel.

Visa mer