Gå direkt till innehåll
Under 2023 stöttade ICP över 36 000 hushåll i Brasilien, Etiopien, Honduras och andra kaffeproducerande länder.
Under 2023 stöttade ICP över 36 000 hushåll i Brasilien, Etiopien, Honduras och andra kaffeproducerande länder.

Blogginlägg -

ICP:s Årsrapport 2023: Framgångsrika insatser för småskaliga kaffeodlare

International Coffee Partners (ICP) är en icke-vinstdrivande organisation som drivs av Löfbergs och sex andra familjeägda kaffeföretag i syfte att förbättra utvecklingsmöjligheter och levnadsvillkor för småskaliga kaffebönder runtom i världen. I en ny årsrapport redogör ICP för sitt arbete under 2023.

Rapporten belyser de utmaningar som kaffebönder har idag, till exempel klimatförändringar och stigande produktionskostnader, men också de positiva resultat som uppnåtts genom våra projekt.

Under året stöttade ICP över 36 000 hushåll i Brasilien, Etiopien, Honduras och andra kaffeproducerande länder. Genom projekt där hållbara jordbruksmetoder och klimatåtgärder är centrala, har 92 % av deltagarna anammat klimatvänliga odlingsmetoder, en ökning från 88 % föregående år. Dessutom har kvinnors deltagande i projekten ökat till 42 %, något som bidrar till en mer inkluderande och jämlik utveckling.

Årsrapporten betonar vikten av hållbara odlingsmetoder och inkomstdiversifiering, och här finns det flera goda exempel. Kaffebönder i Brasilien har introducerats till nya inkomstkällor som biodling och sojabönor, medan projekt i Tanzania har gett unga entreprenörer möjlighet att starta egna verksamheter. I Etiopien har gemensamma beslut inom familjer och utbildning i ekonomisk planering stärkt hushållens motståndskraft.

>> Läs hela rapporten här.

ICP är en icke vinstdrivande organisation som drivs av sju familjeägda kaffeföretag: Löfbergs (Sverige), Delta Cafés (Portugal), Franck (Kroatien), Joh. Johannson (Norge), Lavazza (Italien), Neumann Gruppe (Tyskland) och Tchibo (Tyskland). Sedan 2001 har över 118 000 småskaliga kaffeodlare fått stöd genom 23 projekt i 13 länder.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Anders Thorén

Anders Thorén

Presskontakt Kommunikationschef 0703-55 64 22

Relaterat innehåll

Fler ungdomar i Tanzania och Uganda får möjlighet till högre studier. Det är resultatet av ett nytt samarbete mellan Familjen Löfbergs Stiftelse och Help to Help.

Familjen Löfbergs Stiftelse stöttar unga talanger i Östafrika

Familjen Löfbergs stiftelse stödjer unga talanger i Östafrika genom Help to Help. Samarbetet möjliggör högre studier inom olika yrken för ungdomar i Tanzania och Uganda. Resultaten visar att stipendiater fortsätter att stödja andra ekonomiskt och har goda möjligheter till anställning efter examen.