Gå direkt till innehåll
Anders Fredriksson, vd på Löfbergs, gläds åt dubbla nomineringar för Löfbergs till European Coffee Awards 2024.
Anders Fredriksson, vd på Löfbergs, gläds åt dubbla nomineringar för Löfbergs till European Coffee Awards 2024.

Pressmeddelande -

Dubbla vinstchanser för Löfbergs: kan vinna pris som Europas bästa kafferosteri och mest hållbara varumärke

Löfbergs är dubbelt nominerade till European Coffee Awards 2024, en prestigefylld tävling för europeiska kaffeföretag. Det familjeägda kafferosteriet kan vinna pris som bästa europeiska kafferosteri och som det mest hållbara varumärket.

- Ett kvitto på att vi lyckas med vår ambition att leverera kaffe av högsta kvalitet, odlat och rostat med hänsyn till både människor och miljö till kunder i hela Europa, säger Anders Fredriksson, vd på Löfbergs.

Kategorin bästa kafferosteri uppmärksammar rosterier som utmärker sig inom kvalitet, tillförlitlighet och global räckvidd, och i kategorin mest hållbara varumärke prisas de varumärken som leder vägen inom hållbarhet och etik.

- Nomineringarna understryker vår strävan att kombinera smakupplevelser med hållbarhet, och ger oss energi i det fortsatta arbetet för en mer hållbar kaffeindustri, säger Anders Fredriksson.

Tävlingen arrangeras av Allegra, och vem som vinner avslöjas på en galamiddag i Berlin den 12 november.

För mer information, vänligen kontakta:
Anders Thorén, kommunikationschef, Löfbergs, tfn. 0703-55 64 22, anders.thoren@lofbergs.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kafferosteriet Löfbergs är ett familjeföretag grundat 1906. Idag är vi drygt 300 kaffeälskare som är verksamma i norra Europa, och som delar passionen för smak, trender och hållbarhet. Vi producerar ca 12 miljoner koppar kaffe om dagen, och är en av världens största inköpare och rostare av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe. Löfbergs äger även varumärkena Peter Larsen Kaffe och Kobbs.

Kontakter

Anders Thorén

Anders Thorén

Presskontakt Kommunikationschef 0703-55 64 22

Relaterat innehåll

Löfbergs nya hållbarhetsredovisning: ”Viktigare än någonsin att våga agera och ta kliv framåt”

Löfbergs nya hållbarhetsredovisning: ”Viktigare än någonsin att våga agera och ta kliv framåt”

Löfbergs nya hållbarhetsredovisning för det förlängda verksamhetsåret juli 2022 till december 2023 visar att det familjeägda kafferosteriet fortsätter att göra framsteg på hållbarhetsområdet. Samtidigt presenterar företaget ett nytt ramverk för hållbar utveckling, där målet är att minska utsläppen i hela värdekedjan (scope 3) med 30 procent till år 2030.

Anna Nordström och Kajsa-Lisa Ljudén har genomfört The Coffee Sustainability Program, arrangerat av The Specialty Coffee Association.

Nya perspektiv på hållbarhet: Löfbergs deltar i The Coffee Sustainability Program

Hållbarhet är något alla aktörer måste jobba med för att kaffeindustrin ska överleva och må bra. Därför har SCA utformat The Coffee Sustainability Program med fokus på vad hållbarhet innebär och utmaningarna med att agera hållbart i kaffetvärlden. Ett jättebra initiativ enligt våra kollegor Anna Nordström, kaffeexpert, och Kajsa-Lisa Ljudén, hållbarhetschef, som nu har genomfört i programmet.