Gå direkt till innehåll
Fler unga kockar och ökad inkludering. Det är målet med det nya samarbetet mellan Löfbergs och Chefs Camp.
Fler unga kockar och ökad inkludering. Det är målet med det nya samarbetet mellan Löfbergs och Chefs Camp.

Pressmeddelande -

Ju fler kockar desto bättre soppa – Löfbergs i nytt samarbete med Chefs Camp

Kafferosteriet Löfbergs inleder ett långsiktigt samarbete med Chefs Camp. Målet är att öka antalet kockar och samtidigt ge unga i utanförskap en snabb väg till gemenskap och ett riktigt bra yrke.

– Chefs Camp är en unik modell med stort hjärta för unga och för restaurangbranschen. Behovet av utbildade kockar är större än någonsin, och vi delar visionen att skapa en hållbar och inkluderande bransch. Vi är glada över att kunna bidra till att driva en positiv förändring både för samhället och för branschen, säger Anders Fredriksson, vd på Löfbergs.

- Vi startade Chefs Camp för att ge unga en chans till ett roligt och utvecklande yrke. Syftet är att alla som inte känner en tillhörighet och befinner sig i ett utanförskap får en chans och plats i samhället, säger Melker Andersson, medgrundare till Chefs Camp.

Fem nya kockar varje månad
Chefs Camp är ett sex månader långt träningsläger i ett riktigt restaurangkök, och leds av kockarna Jimmy Lappalainen och Claes Grahn-Möller.

Efter traineeperioden på restaurangen Skörden på Södermalm i Stockholm är deltagarna redo att stå på egna ben och ta ett kockjobb. Chefs Camp tar in fem traineer varje månad, och slussar ut lika många kockar i månaden.

- Som en del i samarbetet kommer Löfbergs att erbjuda traineerna en gedigen kaffe- och baristautbildning. Det breddar kompetensen och ger deltagarna ännu fler möjligheter, säger Anders Fredriksson.

Chefs Camp grundades av den välkända kocken Melker Andersson, tillsammans med entreprenörerna Alexander Throne-Holst och Casten von Otter, två erfarna ledare inom näringslivet.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kafferosteriet Löfbergs är ett familjeföretag grundat 1906. Idag är vi drygt 300 kaffeälskare som är verksamma i norra Europa, och som delar passionen för smak, trender och hållbarhet. Vi producerar ca 12 miljoner koppar kaffe om dagen, och är en av världens största inköpare och rostare av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe. Löfbergs äger även varumärkena Peter Larsen Kaffe och Kobbs.

Kontakter

Anders Thorén

Anders Thorén

Presskontakt Kommunikationschef 0703-55 64 22

Relaterat innehåll

Fler ungdomar i Tanzania och Uganda får möjlighet till högre studier. Det är resultatet av ett nytt samarbete mellan Familjen Löfbergs Stiftelse och Help to Help.

Familjen Löfbergs Stiftelse stöttar unga talanger i Östafrika

Familjen Löfbergs stiftelse stödjer unga talanger i Östafrika genom Help to Help. Samarbetet möjliggör högre studier inom olika yrken för ungdomar i Tanzania och Uganda. Resultaten visar att stipendiater fortsätter att stödja andra ekonomiskt och har goda möjligheter till anställning efter examen.

Anna Nordström och Kajsa-Lisa Ljudén har genomfört The Coffee Sustainability Program, arrangerat av The Specialty Coffee Association.

Nya perspektiv på hållbarhet: Löfbergs deltar i The Coffee Sustainability Program

Hållbarhet är något alla aktörer måste jobba med för att kaffeindustrin ska överleva och må bra. Därför har SCA utformat The Coffee Sustainability Program med fokus på vad hållbarhet innebär och utmaningarna med att agera hållbart i kaffetvärlden. Ett jättebra initiativ enligt våra kollegor Anna Nordström, kaffeexpert, och Kajsa-Lisa Ljudén, hållbarhetschef, som nu har genomfört i programmet.