Gå direkt till innehåll
2023 genererade Löfbergs försäljning av Fairtrade-märkta kaffe 43,3 miljoner kronor i extra premier till småskaliga kaffeodlare och -kooperativ.
2023 genererade Löfbergs försäljning av Fairtrade-märkta kaffe 43,3 miljoner kronor i extra premier till småskaliga kaffeodlare och -kooperativ.

Blogginlägg -

Tack alla Fairtrade-vänner!

Som familjeföretag tar vi inga genvägar. Att vårt kaffe är schysst odlat, med hänsyn till både människor och miljö, är och har alltid varit viktigt.

Därför köper vi noga utvalda kaffebönor direkt i odlarland, med så få mellanled som möjligt, så att odlarna får mer betalt. Samtidigt bidrar de utvecklingsprojekt vi driver inom ramen för International Coffee Partners och coffee&climate till att möjligheter och levnadsvillkor för småskaliga kaffeodlare förbättras.

Fairtrade är ett annat viktigt verktyg i vårt arbete. Fairtrade-märkningen innebär att kaffebonden garanteras ett minimipris som täcker produktionskostnaden, och en extra premie. Pengarna investeras i den verksamheten och i lokalsamhället, till exempel för att bygga skolor och sjukhus.

Att många av våra kunder väljer Fairtrade, inte minst caféer och restauranger, gör skillnad. På riktigt. 2023 kunde vi, med hjälp av våra kunder, bidra med drygt 43 miljoner i extra Fairtrade-premier.

Tusen tack till alla er som är med på resan!

Vännerna på Löfbergs

***

Löfbergs och Fairtrade

  • Löfbergs är med och stöttar när Fairtrade Sverige (som först hette Rättvisemärkt) bildas 1996.
  • 2000 börjar Löfbergs sälja kaffe som är både ekologiskt och Fairtrade – först i Sverige.
  • 2023 genererar Löfbergs Fairtrade-märkta kaffe 43,3 miljoner kronor i extra premier till småskaliga kaffeodlare och -kooperativ.
  • Idag är Löfbergs en av världens största inköpare av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Anders Thorén

Anders Thorén

Presskontakt Kommunikationschef 0703-55 64 22