Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

100 procent hållbart till restauranger och kaféer

Senast 2016 ska allt Löfbergs kaffe komma från odlingar som är certifierat hållbara. Nu tar det familjeägda kafferosteriet ett stort steg på vägen. Från och med den 1 mars är allt kaffe som levereras till hotell, restauranger och kaféer certifierat.

Nytt huskaffe i Rosteriet

Nytt huskaffe i Rosteriet

Nu är det äntligen på plats i kvarnen - den nya skörden av det världsunika huskaffet i kafé Rosteriet i Karlstad. Kaffet kommer som vanligt från kooperativet COOPASV (kooperativet för småodlare i Santana de Vargem) som ligger i södra Minas Gerais i Brasilien.

Emma är Värmlands hopp i Barista Cup

Barista Cup – eller svenska espressomästerskapen – är i full gång. På torsdag är det dags för den andra deltävlingen i Stockholm. Då kliver Värmlands hopp Emma Johansson in i tävlingen. I potten ligger en möjlighet att få representera Sverige i World Barista Championship.

Smakfavoriten Cloetta Polly i flytande form

För drygt två år sedan inledde Löfbergs och Cloetta ett samarbete då godsakerna Center och Plopp lanserades som varm chokladdryck. Nu utökas sortimentet med Cloetta Polly, en smak som är störst i Sverige när det gäller choklad i påse.

Efterlängtad mjölkkapsel

Med Löfbergs nya mjölkkapsel blir det ännu enklare att göra en god cappuccino. Bäst resultat får man om man brygger mjölkapseln i en förvärmd kopp och sedan fyller på med en espressokapsel.

Mellanrost på kapsel

Mellanrost är Sveriges mest sålda kaffe genom tiderna. Nu går det populära kaffet alltså även att köpa som kapsel från Löfbergs. Bönorna, som är ekologiska och Fairtrade, ger en fyllig och lätt syrlig arom med lång eftersmak.

Tre stockholmare och en malmöit slåss om kaffepris

Tre stockholmare och en malmöit slåss om kaffepris

Esperanto, Gastrologik och Restaurang Jonas, alla i Stockholm, samt Tryne till Knorr i Malmö. Där har ni nomineringarna till Årets Kaffeupplevelse. Priset delas ut på White Guide Gala den 3 mars.

Kommentar Kobbs Earl Grey

Vid ett test som Icakuriren lät göra i slutet av förra året uppmättes låga värden av bekämpningsmedel i Kobbs KRAV-märkta Earl Grey te (bäst-före-datum 2015-02-11). Så fort detta kom till vår kännedom kontrollerade vi de analyser som görs på allt te vi köper. Vi beställde även en ny extern analys på det aktuella partiet. Varken de första eller senaste analyserna visar några förhöjda värden.

Rasta kaffesatsar med Baristalandslaget

Rasta kaffesatsar med Baristalandslaget

Nu gör Rasta en unik satsning på kaffe. Tillsammans med Svenska Baristalandslaget och Löfbergs tar man fram ett nytt koncept som ska användas på Rastas servicebutiker runtom i landet.

Goda kapselnyheter från Löfbergs

Goda kapselnyheter från Löfbergs

Ekologisk Mellanrost, mjölkkapslar och Cloetta Polly. Nu presenterar Löfbergs tre goda nyheter på kapselområdet. Produkterna når butikerna i februari och går även att köpa i Löfbergs webbshop.

Löfbergs kapslar ökade mest 2013

Kapselsegmentet fortsätter att växa kraftigt i Sverige. Förra året ökade försäljningen av kaffekapslar med 64 procent i detaljhandeln. Av de stora aktörerna växte Löfbergs mest, upp 225 procent. Allt enligt färska siffror från AC Nielsen (december, 2013).

Mörkrostad favorit nu även som snabbkaffe

Kharisma har på kort tid blivit en favorit bland Sveriges kaffeälskare. Nu lanseras det mörkrostade kaffet även som frystorkat snabbkaffe. Nyheten når butiker i slutet av februari. Då går den även att handla i Löfbergs webbshop.

Visa mer