Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Löfbergs vill rosta kaffe i centrala Stockholm

Löfbergs vill rosta kaffe i centrala Stockholm

Ett kafferosteri i centrala Stockholm? Ja, så blir det om Löfbergs får som de vill. Det familjeägda kaffeföretaget letar nu efter en lokal där man kan både rosta och servera kaffe på värmländska.

Löfbergs ökar i Finland

Löfbergs ökar i Finland

Kafferosteriet Löfbergs fortsätter att öka i Finland. Under juli-oktober steg försäljningen med 24 procent jämfört med samma period förra året. Det är framförallt det mörkrostade segmentet växer.

Löfbergs Fairtrade-kaffe i topp

Löfbergs Fairtrade-kaffe i topp

Årets Fairtrade-fika var en populär tillställning. Närmare en halv miljon människor deltog i någon av de 6 000 enskilda fikapauser som arrangerades runtom i Sverige. I topp bland restauranger och hotell placerade sig tre aktörer som har en sak gemensamt: de serverar Löfbergs kaffe.

Allt mörkare på kaffefronten

Dricker du mer mörkrostat kaffe än tidigare? Det är du i så fall inte ensam om. För nu vinner det mörkrostade kaffet mark i Sverige. Det visar ny statistik från undersökningsföretaget GfK Sverige

Dubbelt så många kapselmaskiner

Det blir allt vanligare att ha en kapselmaskin hemma. Det visar färskt statistik från undersökningsföretaget GfK Sverige. För ett år sedan hade drygt sju procent av de svenska hushållen en kapselmaskin, idag är siffran hela 14 procent.

Viktigare än någonsin att köpa Fairtrade-märkt kaffe!

Priset på råkaffe sjunker och är nu lägre än på mycket länge. På många håll gör kaffebonden en förlust eftersom det kostar mer att producera än vad han/hon får när det säljs. Om det inte handlar om Fairtrade-märkt kaffe förstås. Då får kaffebonden alltid ett minipris som är högre än produktionskostnaden. Just nu fungerar alltså Fairtrade som en försäkring.

Nu blir den finska kockeliten kaffespecialister

Nu blir den finska kockeliten kaffespecialister

Intresset för god mat ökar på alla håll och kanter. Måltiden har blivit en helhetsupplevelse – där kaffet får en alltmer framträdande roll. Det ställer nya krav på deltagana i det Finska kocklandslaget som nyligen gick en specialutbildningen och fick lära mer om den heta drycken.

Löfbergs vann designpris

Löfbergs vann designpris

Kafferosteriet Löfbergs nya design faller många på läppen - både konsumenter och experter inom förpackningsbranschen. På torsdagen vann Löfbergs priset Packaging Design Awards som delades ut på mässan Pack & Emballage i Stockholm.

Färg- och formstarka kapselmaskiner från Löfbergs

Löfbergs utökar sitt sortiment av kapselmaskiner med två nya modeller. Det handlar dels om en het, formstark portugis, dels om en klassisk, men färgsprakande italienare. Båda passar hemmet eller det lilla kontoret.

Martins exklusiva smakfavoriter

Martins exklusiva smakfavoriter

Den goda smaken har stått i centrum sedan 1906 då hans farfars far grundade Löfbergs. Nu har Martin Löfberg rest jorden runt och hittat sina smakfavoriter. De har fått namnet Löfbergs Edge – en exklusiv serie kaffen, direkt från fyra noggrant utvalda kooperativ.

Visa mer