Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Löfbergs Arena kommer att heta Löfbergs Arena i tio år till. Minst. För nästa generation kaffe- och hockeyälskare.

Löfbergs och Färjestad i nytt tioårigt avtal

Förhållandet mellan Löfbergs och Färjestad BK är ett av svensk elitidrotts längsta. Nu förlängs samarbetet ytterligare. Den här gången gäller det namnrättigheterna till arenan i Karlstad. Det nya avtalet innebär att Löfbergs Arena kommer fortsätta heta Löfbergs Arena i tio år till. Minst.

​Löfbergs vann Digital PR Awards

​Löfbergs vann Digital PR Awards

Ett jämnt flöde av relevanta nyheter och bilder. Det var framgångsreceptet för kafferosteriet Löfbergs som igår vann Digital PR Awards. Priset delas ut av MyNewsdesk som vill uppmärksamma företag och organisationer som arbetar med ett effektivt digitalt PR-flöde som ger resultat.

​Alex från Löfbergs vann kaffe-SM

​Alex från Löfbergs vann kaffe-SM

Alex Datsos, barista på Löfbergs Rosteri & Kaffebar i Stockholm, är bäst i Sverige på Latte Art. Segern i Svenska Kaffemästerskapen 2018 innebär att Alex representerar Sverige på VM som avgörs i Brasilien i november.

Emma Johansson ser fram mot att bjuda på en ännu bättre kaffeupplevelse i Löfbergs nya kaffebar i Karlstad.

​Löfbergs stänger sitt café i Karlstad

I augusti 2011 öppnade Löfbergs Kafé Rosteriet i kaffeskrapan i Karlstad. Men efter drygt sex år stänger Löfbergs nu sitt café. Men, lugn alla kaffeälskare. Inom kort öppnar Löfbergs Rosteri & Kaffebar i samma, men nyrenoverade lokaler.

Löfbergs planerar för fortsatt tillväxt i Finland. Som ett led i arbetet inleder Lena Rodin, marknadschef på Löfbergs, ett samarbete med den Sami Puutio och den finska reklambyrån Nitro.

Löfbergs ökar i Finland

​Löfbergs fortsätter vinna mark i Finland, världens mest kaffetörstiga land. De senaste åren har det familjeägda kafferosteriet ökat sin försäljning kraftigt inom både dagligvaruhandel och till caféer och restauranger. Nu tar Löfbergs sats för att fortsätta växa.

​Löfbergs nya kaffe stärker unga kaffeodlare

​Löfbergs nya kaffe stärker unga kaffeodlare

Gott kaffe är ingen självklarhet när allt färre unga ser en framtid som kaffeodlare. Det vill Löfbergs ändra på. Nu lanserar det familjeägda kafferosteriet ett nytt kaffe med bönor från Ana-Maria och andra unga odlare i Antioquia i nordvästra Colombia, kombinerat med noga utvalda arabicabönor från Brasilien.

​Löfbergs hyllar det svenska fikat

​Löfbergs hyllar det svenska fikat

Den svenska fikatraditionen är känd över hela världen. Nu lanserar kafferosteriet Löfbergs en hyllning i form av Fika, ett lätt mörkrostat och välbalanserat bryggkaffe med toner av kakao. Passar extra bra till kanelbullar eller en raw food kaka med choklad och hallon.

Löfbergs till final i Digital PR Awards

Löfbergs till final i Digital PR Awards

​Idag blev det klart att kafferosteriet Löfbergs är en av finalisterna till Digital PR Awards. Priset delas ut av MyNewsdesk som vill uppmärksamma företag och organisationer som har förstått vikten av att arbeta med ett effektivt digitalt PR-flöde - som dessutom ger resultat.

​Anna Nordström – med rätt att trendspana

​Anna Nordström – med rätt att trendspana

Hon är en av Europas största kaffeexperter, och har vunnit medaljer på både SM och VM. Till vardags jobbar hon som specialkaffeansvarig på kafferosteriet Löfbergs, ett arbete där det gäller att ha koll på det senaste inom kaffevärlden. Här är Anna Nordströms tankar kring de hetaste trenderna just nu.

Löfbergs växlar upp inom Ready To

Löfbergs växlar upp inom Ready To

​Kafferosteriet Löfbergs storsatsar inom det snabbväxande Ready To-segmentet och bildar ett nytt affärsområde med fokus på On the go-produkter. Samtidigt planerar man för en rad spännande nyheter.

Ibland är det bästa man kan göra för världen inte att lansera ett nytt, hållbart kaffe. Det är att upptäcka ett som redan finns.

​300 miljoner liter kaffe i slasken varje år

Klimatförändringarna gör att världens kaffeproduktion står inför stora utmaningar. I dag lanserar kafferosteriet Löfbergs ett kaffe som ska revolutionera marknaden och bidra till hållbar utveckling. Detta kaffe är dessutom gratis. Det handlar om kaffeslatten – det kaffe som aldrig dricks upp och som många inte reflekterar över.

​Löfbergs prisas för sitt hållbarhetsarbete

​Löfbergs prisas för sitt hållbarhetsarbete

Löfbergs fortsätter att uppmärksammas för sitt hållbarhetsarbete. Den här gången är det Scandic Hotels som delar ut sitt hållbarhetspris till det familjeägda kafferosteriet. Löfbergs hållbarhetsdirektör Eva Eriksson tog emot Scandics Hållbarhetspris 2018 på en ceremoni i Stockholm.

Visa mer