Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Harrys och Löfbergs ska ta krogkaffet till en ny nivå

Harrys och Löfbergs ska ta krogkaffet till en ny nivå

Krogkedjan Harrys inleder ett samarbete med kafferosteriet Löfbergs. Förutom det goda kaffet kommer man att lägga mycket energi på att koka ihop ett kaffeerbjudande med nya, spännande produkter.

​Löfbergs når sina klimatmål med biogasol

​Löfbergs når sina klimatmål med biogasol

Rostningen har länge varit en stor hållbarhetsutmaning för Kafferosteriet Löfbergs som jobbat aktivt med att hitta alternativ till konventionell gasol. Nu tar Löfbergs ett stort kliv i rätt riktning. Genom att blanda in biogasol kommer Löfbergs nå sitt mål att minska sin klimatpåverkan med minst 40 procent till år 2020.

Löfbergs bjuder in till fartfylld isjakt i Sälen

Löfbergs bjuder in till fartfylld isjakt i Sälen

Klockan nio varje morgon börjar jakten. Då aktiverar Löfbergs ett antal coldspots i Lindvallen, Tandådalen och Hundfjället. Uppgiften är att hitta tre av dom med hjälp av appen ICE Hunt. Varje dag utses 200 vinnare som får ett trendigt, iskallt kaffe i belöning.

Löfbergs hållbarhetsredovisning: Kaffet hotas av klimatförändringar

Löfbergs hållbarhetsredovisning: Kaffet hotas av klimatförändringar

Kaffeproduktionen i världen riskerar att halveras till år 2050 på grund av stigande temperaturer och förändrad nederbörd. Det berättar kafferosteriet Löfbergs, som i dag presenterar sin årliga hållbarhetsredovisning. Att hantera klimatförändringarna är en av företagets största utmaningar.

Anna Nordström – en unik 100-poängare

Anna Nordström – en unik 100-poängare

Det är inte många som lyckas samla ihop 100 poäng i kaffevärldens mest ansedda utbildningssystem. Nu är Anna Nordström på Kafferosteriet Löfbergs en av dom. Beviset står på hennes kontor i Karlstad: ett unikt diplom från The Specialty Coffee Association (SCA).

Löfbergs ger energi åt Lager 157 Ski Team

Löfbergs ger energi åt Lager 157 Ski Team

Kafferosteriet Löfbergs blir ny energileverantör till Sveriges ledande långloppsteam på längdskidor: Lager 157 Ski Team. Samarbetet innebär att Löfbergs kommer att leverera drycker som ska ge laget en extra boost.

​​Löfbergs kan vinna klimatpris

Kafferosteriet Löfbergs är en av 14 finalister till Karlstads kommuns klimatpris 2017. Med priset vill Karlstads kommun uppmärksamma kreativa aktörer som har minskat sina utsläpp av växthusgaser genom innovativa lösningar.

Nytt prestigeavtal för Löfbergs

Nytt prestigeavtal för Löfbergs

​Ystad Saltsjöbad, Falkenberg Strandbad, Hotel Pigalle, Hotel Bellora, The Steam Hotel med mera. Göteborgsbaserade ESS Group driver ett stort antal unika och personliga varumärken i hotell- och restaurangbranschen – och är noga med allt man gör. Kaffet är inget undantag. I dagarna tecknade man ett nytt, tvåårigt avtal med Kafferosteriet Löfbergs.

Nitro Coffee är den hetaste trenden i kaffebranschen. Nu kommer den till Clarion Hotel Sign i Stockholm.

Het kaffetrend på Clarion Hotel Sign

Det är den hetaste trenden i kaffebranschen, och sprider sig som en löpeld över hela världen. Nu kommer den till Clarion Hotel Sign i Stockholm. Det handlar om Nitro Coffee – ett kallbryggt kaffe som trycksätts med nitrogen och serveras på tapp.

Löfbergs kaffeexpert Anna Nordström tipsar om hur man firar kaffets dag.

Iskalla och kokheta tips inför kaffets dag!

Det är bråda dagar för alla kaffeälskare. Den 29 september firas kaffets dag i Sverige. Den 1 oktober är det den internationella kaffedagen. Löfbergs kaffeexpert Anna Nordström tycker man ska fira båda. Här några iskalla och kokhetta tips på hur.

​​Kafferosteriet Löfbergs störst på ekologiskt kaffe

Fler och fler tycker att kaffe både ska smaka och göra gott. Det resulterar i att efterfrågan på ekologiskt kaffe ökar. Kafferosteriet Löfbergs möter efterfrågan och utökar därför kontinuerligt sitt ekologiska sortiment till dagligvaruhandeln, hotell, restauranger och kaféer. Inte oväntat befäster Löfbergs därmed den ledande positionen när det gäller ekologiskt kaffe i Sverige.

- Nu kan vi fånga upp nya affärsmöjligheter i Kanada på ett bättre sätt, säger Lars Appelqvist, vd på Löfbergs.

Löfbergs etablerar sig i Kanada

Löfbergs fortsätter att växa. Nu tar det familjeägda kafferosteriet klivet in på den nordamerikanska marknaden och bildar ett dotterbolag i Kanada.

Visa mer