Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Stjärnkrog förlänger med Löfbergs

Stjärnkrog förlänger med Löfbergs

​Smak, service och ett gediget hållbarhetsarbete. Det är huvudskälen till att stjärnkrogen PM & Vänner förlänger samarbetet med Kafferosteriet Löfbergs.

För att bli mer klimatneutrala testar Löfbergs en förpackning av grön polyeten – ett återvinningsbart, fossilfritt plastmaterial som framställs ur sockerrör.

​Löfbergs satsar på miljövänlig plast

1993 var Löfbergs först med att ta bort aluminiumet i kaffeförpackningarna. Nu vill man ersätta den oljebaserade plasten med ett växtbaserat alternativ. Därför testar det familjeägda kafferosteriet nu en förpackning som till största del är tillverkad av sockerrör. Slår försöken väl ut hoppas Löfbergs kunna ersätta fossil plast i alla förpackningar år 2020.

Löfbergs i Almedalen 2017

Löfbergs i Almedalen 2017

Vi på Löfbergs tycker Almedalsveckan är ett bra tillfälle att lyfta viktiga samhällsfrågor och skapa dialog med beslutsfattare och andra intressenter. Det stärker oss och vårt hållbarhetsarbete. Bland annat arrangerar vi ett eget seminarium med fokus på fokus på nästa generation kaffeodlare och konsumenter. Där lanserar vi en VR-film som tar med dig hem till två unga kaffebönder i Colombia.

I Almedalen lanserar Löfbergs en ny VR-film. Här får vi följa med hem till Emilio och Ana-Maria, två unga kaffebönder i Colombia som är med i Löfbergs satsning Next Generation Coffee.

​Löfbergs tar med Almedalsbesökarna till Colombia

Politikerveckan i Almedalen slår nya rekord med drygt 4 000 evenemang. Var femte programpunkt arrangeras av företag, ett av dom är Kafferosteriet Löfbergs som åker till Almedalen för att diskutera hållbarhetsfrågor. För sjätte året i rad bjuder Löfbergs in till ett eget seminarium, och i år tänker man ta med sig besökarna på en resa till Colombia.

Rekordmycket Fairtrade-kaffe från Löfbergs

Rekordmycket Fairtrade-kaffe från Löfbergs

Kafferosteriet Löfbergs slår nya rekord när det gäller Fairtrade-märkt kaffe. Under 2016 köpte det familjeägda kafferosteriet hela 5 145 ton Fairtrade-märkt kaffe. Det resulterade i 54,4 miljoner kronor i extra premier till Fairtrade-kooperativ runt om i världen.

Löfbergs rockar fett i Finland

Löfbergs rockar fett i Finland

Kafferosteriet Löfbergs gör mer och mer väsen av sig på den finska marknaden. Nu inleder man ett samarbete med Live Nation, vilket betyder att drygt 100 000 musikälskare dricker Löfbergs i sommar.

Martha och David Angomwile har fördubblat sin kaffeproduktion. Här visar de en framtidssatsning, nya plantor som kan skördas om ett till två år, för Tony Broman, Löfbergs.

​Lyfter fram en ny generation kaffeodlare

Världens kaffebönder blir äldre och äldre. Samtidigt ser allt färre unga en framtid inom kaffe. Det gör att en av branschens största utmaningar är att få fler unga tjejer och killar att odla kaffe. Det tar Kafferosteriet Löfbergs fasta på i en satsning som ska förbättra villkoren och utvecklingsmöjligheterna för unga kaffebönder i Colombia och Tanzania.

Robert Sobocki, vd på Scania Bilar Sverige (vänster) och Lars Appelqvist, vd på Löfbergs.

​Löfbergs först med ny, klimatsmart hybrid

Den är stark som en elefant, tyst som en mus och minskar koldioxidutsläppen med upp till 92 procent. Idag var det Sverigepremiär för Scanias nya hybrid. Premiärturen kördes i Karlstad där den transporterar kaffe mellan Löfbergs rosteri i centrala Karlstad och det nya höglagret i Välsviken.

​Goda nyheter för den moderna te-älskaren

​Goda nyheter för den moderna te-älskaren

En lugn stund innan kvällens aerobicspass, energi inför ett viktigt möte eller en kort paus för att förstärka den inre balansen. Nu lanserar Kobbs tre spännande te-nyheter för moderna, aktiva kvinnor.

Löfbergs vinnare i Fast Food Awards

Kafferosteriet Löfbergs är Årets leverantör inom snabbmatsbranschen. På Fast Food Awards lyfte juryn fram Löfbergs hållbarhets- och innovationsarbete, och att man lyckats stärka varumärket genom att satsa på en egen konceptbutik i Stockholm.

Hållbarhetsredovisning 2015/2016

Mer hållbart kaffe, minskad energianvändning, ökad jämställdhet. Så kan man sammanfatta utvecklingen på hållbarhetsområdet 2015/2016 för Löfbergsgruppen. Naturligtvis hände det mycket mer än så, och det läser du om i den nya hållbarhetsredovisningen.

​Finsk storaffär i hamn för Löfbergs

​Finsk storaffär i hamn för Löfbergs

Kafferosteriet Löfbergs fortsätter att växa i Finland. Nu har man gjort klart med en rad nya kunder i Helsingfors. Det handlar bland annat om Västra terminalen 2, den nybyggda färjeterminalen som öppnar i februari 2017, där Löfbergs blir officiell kaffepartner.

Visa mer