Gå direkt till innehåll
Kathrine Löfberg lämnar över ordförandeposten i ICP

Nyhet -

Kathrine Löfberg lämnar över ordförandeposten i ICP

Efter sju år som ordförande i International Coffee Partners (ICP) lämnar Kathrine Löfberg över stafettpinnen till Rui Miguel Nabeiro, vd för Delta Cafés i Portugal. ICP är en icke-vinstdrivande organisation som drivs av Löfbergs och sju andra familjeägda kaffeföretag i syfte att förbättra utvecklingsmöjligheter och livsvillkor för småskaliga kaffeodlare runtom i världen.

Vid den officiella ceremonin i Lissabon som markerade ordförandebytet såg Kathrine tillbaka på sina år som ordförande, en period med både utmaningar och framgångar.

- Det har varit ett nöje att leda ICP i så många år och jag är oerhört stolt över det vi åstadkommit. Inte minst under pandemin då vi kunde se att kaffeodlare som deltog i våra utvecklingsprojekt hade bättre möjligheter att hantera de utmaningar som följde i spåren av pandemin. Det betyder mycket med tanke på att vi nått mer än 115 000 småskaliga kaffeodlare i 13 länder sedan starten, säger Kathrine Löfberg, till vardags ordförande i det familjeägda kafferosteriet Löfbergs.

Kathrine Löfberg kommer även i fortsättningen vara aktiv inom ICP, nu som en del av styrelsen.

Fokus på att bekämpa klimatförändringar
2022 utsågs Kathrine Löfberg till ordförande i coffee&climate (c&c), ett initiativ som grundades av ICP år 2010 för att bekämpa klimatförändringar inom kaffeindustrin.

- Ett oerhört viktigt uppdrag med tanke på att klimatförändringarna är en av kaffebranschen största utmaningar. Det handlar om att öka kunskapen och sprida metoder och verktyg som kan användas av kaffeodlare över hela världen för att rädda odlarnas och kaffets framtid, säger Kathrine Löfberg.

c&c är, precis som ICP, ett icke-vinstdrivande initiativ och här samverkar kaffeföretag, offentliga aktörer och lokala organisationer för att hjälpa småskaliga kaffeodlare att möta klimatförändringar och förbättra sina försörjningsvillkor.

Om ICP
International Coffee Partners är en icke vinstdrivande organisation som drivs av åtta familjeägda kaffeföretag: Löfbergs (Sverige), Delta Cafés (Portugal), Franck (Kroatien), Joh. Johannson (Norge), Lavazza (Italien), Neumann Gruppe (Tyskland), Paulig (Finland) och Tchibo (Tyskland). Inom ramen för ICP driver företagen utvecklingsprojekt som förbättrar utvecklingsmöjligheterna och livsvillkoren för småskaliga kaffeodlare. Sedan 2001 har ICP nått mer än 115 000 småskaliga kaffeodlare i 13 länder.

För mer information:
Anders Thorén, kommunikationschef, Löfbergs, tfn. 0703-55 64 22, anders.thoren@lofbergs.se

Ämnen

Kontakter

Anders Thorén

Anders Thorén

Presskontakt Kommunikationschef 0703-55 64 22

Relaterat innehåll