Gå direkt till innehåll
Löfbergs prisas i Finland

Nyhet -

Löfbergs prisas i Finland

Ett starkt kaffe för ett starkt folk. Det var budskapet i den kampanj som Löfbergs rullade ut i Finland förra året. Nu prisas det familjeägda kafferosteriet för årets bästa mediekampanj. Den prestigefulla utmärkelsen delas ut av Finnish Magazine Media Association.

- Vad jag vet är det första gången ett svenskt varumärke vinner priset, vilket känns extra kul, säger Leif Sjöblom, marknadschef för Löfbergs i Finland.

Med den uppmärksammade kampanjen fortsätter Löfbergs sin mörka resa i Finland. Det gör man genom att koppla ihop det finska folkets själ och kultur med det mörkrostade kaffet som blivit en succé för Löfbergs.

- Vi har jobbat uthålligt med vårt budskap, men hela tiden utvecklat konceptet. Här är jag extra stolt över att vi med glimten i ögat lyckats fånga det finska kynnet och kopplar det till våra produkter på ett bra sätt, säger Leif Sjöblom.

Stark tillväxt
Försäljning av Löfbergs kaffe i Finland har ökat kraftigt inom både dagligvaruhandeln och bland caféer och restauranger de senaste åren. Löfbergs har positionerat sig med sitt mörkrostade kaffe, något som visat sig vara ett lyckokast. Under 2021 steg försäljning med hela 20 procent.

- Vi har träffat rätt med vårt mörkrostade kaffe och vunnit många finska kaffeälskares hjärtan. Det ska vi naturligtvis bygga vidare på, säger Leif Sjöblom.

Ämnen

Kontakter

Anders Thorén

Anders Thorén

Presskontakt Kommunikationschef 0703-55 64 22

Relaterat innehåll