Gå direkt till innehåll
Kathrine Löfberg är inbjuden till Wolrd of Coffee i Berlin för att diskutera hur vi säkerställer tillgången på gott kaffe i framtiden.
Kathrine Löfberg är inbjuden till Wolrd of Coffee i Berlin för att diskutera hur vi säkerställer tillgången på gott kaffe i framtiden.

Pressmeddelande -

​Kathrine Löfberg på Europas största kaffe-event

Den 6-8 juni arrangeras World of Coffee i Berlin. Här samlas kaffeaktörer från hela världen för att smaka på, prata om och tävla i kaffe. En som kommer att vara på plats är Kathrine Löfberg, styrelseordförande i Löfbergs.

Kathrine deltar i ett seminarium där hon kommer att diskutera lösningar på branschens utmaningar tillsammans med kaffeodlare från Honduras och Uganda.

– Det handlar bland annat om hur vi hanterar klimatkrisen och hur vi förbättrar utvecklingsmöjligheterna och livsvillkoren för de som odlar kaffet. Här gäller det att hitta hållbara lösningar så att vi kan dricka gott kaffe i framtiden. De beslut vi tar idag påverkar både oss som företag, och nästa generation odlare och konsumenter, säger Kathrine Löfberg.

Seminariet arrangeras av International Coffee Partners, en ideell organisation som förbättrar utvecklingsmöjligheterna för småskaliga kaffeodlare, och som Löfbergs driver tillsammans med sju andra europeiska familjeägda kaffeföretag. 

Löfbergs barista tävlar i VM
Under World of Coffee arrangeras även världsmästerskapen i Latte Art med deltagare från ett 40-tal olika länder. Sverige representeras av Alex Ntatsos, till vardags barista på Löfbergs Rosteri & Kaffebar i Stockholm.

– Jag var mer förberedd än någonsin och ser fram mot att tävla i VM. Målsättningen är att ta Sveriges genom tiderna bästa placering, säger Alex Ntatsos.

Ämnen


Kafferosteriet Löfbergs är ett familjeföretag grundat 1906. Idag är vi 350 kaffeälskare som är verksamma i norra Europa och Kanada, och som delar passionen för smak, trender och hållbarhet. Vi omsätter 1,9 miljarder kronor och är en av världens största inköpare av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe. Löfbergs är en del av Löfbergs Coffee Group som även äger varumärkena Peter Larsen Kaffe, Percol, Green Cup, Kobbs och SuperBonobo. www.lofbergs.se

Kontakter

Anders Thorén

Anders Thorén

Presskontakt Kommunikationschef 0703-55 64 22

Relaterat innehåll