Gå direkt till innehåll
​Löfbergs kaffepartner på Europanivå

Pressmeddelande -

​Löfbergs kaffepartner på Europanivå

Kafferosteriet Löfbergs blir officiell kaffepartner till två av de mest prestigefulla kaffeeventen i Europa. Avtalet löper på tre år och omfattar the UK Coffee Leader Summit i London och The European Coffee Symposium som 2018 arrangeras i Milano. Eventen arrangeras av Allegra.

- Ett gyllene tillfälle att bygga relationer som är viktiga för vår fortsatta expansion utomlands, säger Lars Appelqvist, vd på Löfbergs.

Löfbergs grundades 1906 och är ett av Nordens största familjeägda kafferosteri. Det senast decenniet har företaget växt både organiskt och genom förvärv. Idag säljer Löfbergs kaffe på ett tiotal marknader, med fokus på Europa och Kanada, och fyra av tio koppar säljs utanför Sverige.

Ledande på området
UK Coffee Leader Summit i London och The European Coffee Symposium samlar närmare 1 000 beslutsfattare inom Out of Home, det vill säga hotell, restauranger, caféer och servicehandel.

- Det här är ett område där vi är ledande i Sverige, och vi har goda möjligheter att växa även på andra marknader, bland annat i Storbritannien där vi har en positiv utveckling, säger Lars Appelqvist.

På eventen kommer Löfbergs lyfta fram sitt breda kaffesortiment såväl som den växande produktportföljen med kalla kaffedrycker: ICE, Cold Brew och Caffeine Water.

För mer information:
Anders Thorén, pressansvarig, Löfbergs, tfn: 0703-55 64 22, anders.thoren@lofbergs.se

Relaterade länkar

Ämnen


Kafferosteriet Löfbergs är ett familjeföretag grundat 1906. Idag är vi 340 kaffeälskare som är verksamma i norra Europa och Kanada, och som delar passionen för smak, trender och hållbarhet. Vi omsätter 1,9 miljarder kronor och är en av världens största inköpare av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe. Löfbergs är en del av Löfbergs Coffee Group som även äger varumärkena Peter Larsen Kaffe, Percol, Green Cup, Kobbs och SuperBonobo. www.lofbergs.se

Kontakter

Anders Thorén

Anders Thorén

Presskontakt Kommunikationschef 0703-55 64 22

Relaterat innehåll

- Nu kan vi fånga upp nya affärsmöjligheter i Kanada på ett bättre sätt, säger Lars Appelqvist, vd på Löfbergs.

Löfbergs etablerar sig i Kanada

Löfbergs fortsätter att växa. Nu tar det familjeägda kafferosteriet klivet in på den nordamerikanska marknaden och bildar ett dotterbolag i Kanada.

Löfbergs planerar för fortsatt tillväxt i Finland. Som ett led i arbetet inleder Lena Rodin, marknadschef på Löfbergs, ett samarbete med den Sami Puutio och den finska reklambyrån Nitro.

Löfbergs ökar i Finland

​Löfbergs fortsätter vinna mark i Finland, världens mest kaffetörstiga land. De senaste åren har det familjeägda kafferosteriet ökat sin försäljning kraftigt inom både dagligvaruhandel och till caféer och restauranger. Nu tar Löfbergs sats för att fortsätta växa.

Kallbryggda nyheter från Löfbergs

Kallbryggda nyheter från Löfbergs

​Kallbryggt kaffe är ett hantverk som väcker större och större intresse. Nu utökar Kafferosteriet Löfbergs sitt sortiment av Cold Brew.

​Nytt iskaffe med extra boost

​Nytt iskaffe med extra boost

Iskaffe är hetare än någonsin. Nu lanseras kafferosteriet Löfbergs två nya varianter: Caffeine Boost och Protein Boost.

​Piggar upp som kaffe, släcker törsten som vatten

​Piggar upp som kaffe, släcker törsten som vatten

En naturlig energidryck som piggar upp som kaffe och släcker törsten som vatten. Nu lanserar Löfbergs nyheten koffeinvatten.
- Perfekt för den medvetna och hälsosamma konsumenten som vill ha en naturligt uppiggande produkt utan onödiga tillsatser, säger Lena Rodin, marknadschef på Löfbergs.
Löfbergs Caffeine Water är ett lätt kolsyrat svenskt källvatten och kommer i tre goda smaker: Citron,