Gå direkt till innehåll
Anders Fredriksson, vd på Löfbergs, gläds åt utmärkelsen Great Taste Award som banar väg för fortsatta framgångar för det familjeägda företaget..
Anders Fredriksson, vd på Löfbergs, gläds åt utmärkelsen Great Taste Award som banar väg för fortsatta framgångar för det familjeägda företaget..

Pressmeddelande -

Löfbergs prisas för god smak

Kafferosteriet Löfbergs har vunnit Great Taste Award i Storbritannien för kaffet Brazil. Ett pris som har stor betydelse enligt vd Anders Fredriksson.

– Den goda smaken är en hörnsten i vårt erbjudande, och därför betyder den här utmärkelsen väldigt mycket för oss. Den visar att vi lyckas med vår ambition att köpa in och producera kaffe med hög kvalitet och banar väg för ökad försäljning på alla våra marknader, säger Anders Fredriksson, vd för Löfbergs.

Great Taste Award är en av världens största och mest erkända utmärkelser för mat och dryck. Priset delas ut av Guild of Fine Food som använder en panel med över 500 experter för att bedöma produkter inom livsmedels- och dryckebranschen.

Växer i Storbritannien
Löfbergs etablerade sig i Storbritannien för drygt tio år sedan, en marknad där kaffekonsumtionen fortfarande ökar. Det stora genombrottet kom när Tesco som är landets största dagligvarukedja började sälja Löfbergs i sina butiker.

- Responsen från de brittiska konsumenterna har varit väldigt positiv, och vi har goda möjligheter att fortsätta växa i Storbritannien, säger Anders Fredriksson.

Löfbergs grundades 1906 i Karlstad och är idag ett av Nordens största familjeägda kafferosterier. 1993 började företaget exportera sitt kaffe, och idag säljs varannan kopp utanför Sverige.

Relaterade länkar

Ämnen


Kafferosteriet Löfbergs är ett familjeföretag grundat 1906. Idag är vi drygt 300 kaffeälskare som är verksamma i norra Europa, och som delar passionen för smak, trender och hållbarhet. Vi producerar ca 12 miljoner koppar kaffe om dagen, och är en av världens största inköpare och rostare av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe. Löfbergs äger även varumärkena Peter Larsen Kaffe och Kobbs.

Kontakter

Anders Thorén

Anders Thorén

Presskontakt Kommunikationschef 0703-55 64 22

Relaterat innehåll