Gå direkt till innehåll
Vad är svårast att sluta dricka; öl eller kaffe? En ny undersökningen ger svar på frågan.
Vad är svårast att sluta dricka; öl eller kaffe? En ny undersökningen ger svar på frågan.

Pressmeddelande -

Svenskar slutar hellre dricka öl än kaffe

Sverige är ett av världens mest kaffetörstiga länder. I genomsnitt dricker vi drygt tusen koppar per person och år. Svenskarnas kärlek till kaffe bekräftas i en ny undersökning som Kantar genomfört på uppdrag av Löfbergs. Av 3 019 tillfrågade kaffedrickare svarar 57 procent att de skulle ha svårt eller mycket svårt att sluta konsumera kaffe. Siffran för öl? 20 procent.

- Det här visar att kaffe har en särställning i Sverige. Fikastunden med vänner och kollegor vill vi inte vara utan, säger Anders Thorén, kommunikationschef på Löfbergs.

I undersökningen fick respondenterna svara på hur svårt de skulle ha att sluta konsumera olika livsmedel. 57 procent svarade att de skulle ha svårt eller mycket svårt att sluta konsumera kaffe. Att sluta dricka öl skulle 20 procent ha svårt eller mycket svårt att göra. Siffran för läsk var ännu lägre; 11 procent.

- Kaffe är utan tvekan en nationaldryck, men vi hade nog ändå inte väntat oss att skillnaden skulle vara så stor jämfört med öl och läsk, säger Anders Thorén.

Resultaten baseras på en undersökningen med 3 019 kaffedrickare i åldern 18–79 år, och genomfördes under juni månad av Kantar.

Fråga: Hur svårt skulle du ha att sluta konsumera följande livsmedel?

Kaffe

1 – Mycket svårt

30 %
2 -
27 %
3 -
21 %
4 -
11 %
5 - Mycket enkelt
9 %
Tveksam/vet ej
1 %

Öl

1 – Mycket svårt

9 %
2 -
11 %
3 -
17 %
4 -
16 %
5 - Mycket enkelt
28 %
Tveksam/vet ej
1 %

Läsk

1 – Mycket svårt

3 %
2 -
8 %
3 -
14 %
4 -
16 %
5 - Mycket enkelt
38 %
Tveksam/vet ej
1 %

Ämnen

Kategorier


Kafferosteriet Löfbergs är ett familjeföretag grundat 1906. Idag är vi drygt 300 kaffeälskare som är verksamma i norra Europa, och som delar passionen för smak, trender och hållbarhet. Vi producerar ca 12 miljoner koppar kaffe om dagen, och är en av världens största inköpare och rostare av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe. Löfbergs äger även varumärkena Peter Larsen Kaffe och Kobbs.

Kontakter

Anders Thorén

Anders Thorén

Presskontakt Kommunikationschef 0703-55 64 22

Relaterat innehåll

Anders Fredriksson, vd på Löfbergs, gläds åt utmärkelsen Great Taste Award som banar väg för fortsatta framgångar för det familjeägda företaget..

Löfbergs prisas för god smak

Kafferosteriet Löfbergs har vunnit Great Taste Award i Storbritannien för sitt kaffe Brazil. Vd Anders Fredriksson berättar att priset har stor betydelse eftersom den goda smaken är en hörnsten i företagets erbjudande.

Svenskarnas kaffevanor håller på att ändras. Det visar en ny undersökning som Kantar gjort på uppdrag av Löfbergs.

Kallt kaffe har blivit hett – 1 av 3 unga kaffedrickare väljer iskaffe

Kallt kaffe blir alltmer populärt i Sverige, inte minst bland unga. Det visar en ny undersökning som Kantar gjort på uppdrag av Löfbergs. Den senaste månaden har 15 procent av alla kaffedrickande svenskarna druckit iskaffe, och i åldern 18–29 år är siffran 36 procent, alltså mer än dubbelt så hög. Det innebär att bland unga vinner iskaffet över både cappuccinon och latten.