Gå direkt till innehåll
Löfbergs kaffeexpert Anna Nordström ger tre enkla tips på hur du får ut det bästa av din kaffeupplevelse i sommar.
Löfbergs kaffeexpert Anna Nordström ger tre enkla tips på hur du får ut det bästa av din kaffeupplevelse i sommar.

Pressmeddelande -

Så får du sommarkaffet att smaka extra gott

Sommartider är kaffetider. Då vill du naturligtvis att kaffet ska smaka riktigt gott. Här delar Anna Nordström, kaffeexpert på Löfbergs, med sig av tre enkla tips du kan tänka på för att få ut det bästa av din kaffeupplevelse.

- Jag dricker extra mycket kaffe på sommaren och semestern, men det är också lätt att man slarvar lite under ledigheten. Jag har tre väldigt enkla tips för sommarkaffet, följer du dom kan jag nästan garantera riktigt gott kaffe, säger Anna Nordström, kaffeexpert på Löfbergs.

  • Låt kaffet svalna

    När kaffet svalnat något kommer smakerna fram på bästa sätt. Häll upp kaffet och vänta 3-4 minuter innan du dricker så kommer du att märka skillnad.

  • Skippa den extra skopan
    Överdosera aldrig, då riskerar kaffet att bli bittert. 7 gram kaffe per kopp är ett bra riktmärke. Vill du ha ett mer kraftfullt kaffe så välj en mörkare rostning i stället.
  • Skydda kaffet från syre
    Kontakt med syre gör att smaker och aromer försvinner snabbare. Förvara därför alltid ditt kaffe väl förslutet i originalförpackningen, gärna på en torr och sval plats, så bevaras smaken längre.

Ämnen


Kafferosteriet Löfbergs är ett familjeföretag grundat 1906. Idag är vi 300 kaffeälskare som är verksamma i norra Europa, och som delar passionen för smak, trender och hållbarhet. Vi omsätter två miljarder kronor och är en av världens största inköpare av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe. Löfbergs äger även varumärkena Peter Larsen Kaffe och Kobbs.

Kontakter

Anders Thorén

Anders Thorén

Presskontakt Kommunikationschef 0703-55 64 22

Relaterat innehåll