Gå direkt till innehåll
Många blir piggare och gladare av morgonkaffet. Det visar en undersökning som Kantar Sifo gjort på uppdrag av Kafferosteriet Löfbergs.
Många blir piggare och gladare av morgonkaffet. Det visar en undersökning som Kantar Sifo gjort på uppdrag av Kafferosteriet Löfbergs.

Pressmeddelande -

4 av 5 svenskar dricker kaffe regelbundet – bryggkaffet ohotad morgonfavorit

Sverige är ett av världens mest kaffetörstiga länder och enligt en undersökning som Kantar Sifo gjort på uppdrag av Kafferosteriet Löfbergs dricker 4 av 5 kaffe regelbundet. Morgonkoppen är extra populär, hela 6 av 10 kaffedrickare tycker att den är extra viktig. Här står det klassiska svenska bryggkaffet högt i kurs – 7 av 10 dricker oftast bryggkaffe på morgonen.

Piggare och gladare av morgonkaffet
Undersökningen, som är genomförd på 1 487 svenskar i åldern 18 - 79 år över hela landet, kartlägger hur och när svenskarna dricker sitt kaffe och i synnerhet morgonkaffet. Här är alltså bryggkaffet ohotad etta, följt av snabbkaffe och kapslar.

Undersökningen avslöjar också hur kaffedrickare påverkas när de får, och inte får, sitt morgonkaffe. 39 procent tycker de har lättare att komma i gång efter morgonkaffet, 31 procent blir piggare och 21 procent gladare.

- Det är ingen hemlighet att kaffe är väldigt viktigt för väldigt många i Sverige, men ändå kul att se att både bryggkaffet och morgonkaffet var så betydelsefullt – två saker vi brinner särskilt för på Löfbergs, säger Anders Thorén, kommunikationschef på Löfbergs.

Undersökningen i korthet:

Kaffekonsumtion

  • 79 % dricker kaffe.
  • Fler män (82 %) än kvinnor (75 %) dricker kaffe.
  • Flest storkonsumenter i övre Norrland (7 koppar eller mer).

Morgonkaffet

  • 58 % tycker morgonkaffet är väldigt viktigt.
  • Morgonkaffet är viktigare för kvinnor än för män (67 resp. 49 %).

Typ av morgonkaffe

  • Bryggkaffe ohotad etta (67 %), följt av snabbkaffe (7 %) och kapselkaffe (4%).
  • Högst andel kokkaffe i Övre Norrland (18 %).

Hur påverkas dagen om du får ditt morgonkaffe?

  • Mer än var tredje har lättare att komma i gång.
  • Var femte tycker att dagen är räddad!

För mer information, kontakta:
Anders Thorén, kommunikationschef, Löfbergs, tfn. 0703-55 64 22, anders.thoren@lofbergs.se

Ämnen


Kafferosteriet Löfbergs är ett familjeföretag grundat 1906. Idag är vi 300 kaffeälskare som är verksamma i norra Europa, och som delar passionen för smak, trender och hållbarhet. Vi omsätter två miljarder kronor och är en av världens största inköpare av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe. Löfbergs äger även varumärkena Peter Larsen Kaffe, Percol och Kobbs.

Kontakter

Anders Thorén

Anders Thorén

Presskontakt Kommunikationschef 0703-55 64 22

Relaterat innehåll