Gå direkt till innehåll
Uppåt för Löfbergs. De senaste två åren har det familjeägda kafferosteriet ökat försäljningen med 19 procent.
Uppåt för Löfbergs. De senaste två åren har det familjeägda kafferosteriet ökat försäljningen med 19 procent.

Pressmeddelande -

Kraftig ökning för Löfbergs i dagligvaruhandeln

Allt fler väljer Löfbergs när dom handlar kaffe. De senaste åren har det familjeägda kafferosteriets försäljning ökat stadigt, en utveckling som accelererat den sista tiden.

- Det handlar om att vi med ett gott, brett och prisvärt sortiment lyckats få fler att testa Löfbergs, och att många sedan väljer oss igen nästa gång dom handlar, säger Björn Norén, Head of Retail på Löfbergs.

Driver trafik
Siffror från analysföretaget NielsenIQ visar att medan försäljningsvolymen för kaffemarknaden som helhet backar har Löfbergs ökat försäljningen av bryggkaffe med 19 procent de senaste två åren.*

- Den positiva utvecklingen innebär att Löfbergs driver kaffekategorin just nu, och att vi skapar trafik till våra kunder. Vi kommer att fortsätta skapa värde för dagligvaruhandeln genom stora medieinvesteringar, och spännande och goda kaffenyheter som breddar vårt erbjudande ytterligare, säger Björn Norén.

*NielsenIQ, DVH totalt, malet kaffe, volym kg, rullande helår v52 2022 (MAT TY) jämfört med rullande helår v52 2020 (MAT 2YA).

För mer information:
Björn Norén, Head of Retail, Löfbergs, tfn. 070-182 78 37, bjorn.noren@lofbergs.se
Anders Thorén, kommunikationschef, Löfbergs, tfn. 070-355 64 22, anders.thoren@lofbergs.se

Ämnen


Kafferosteriet Löfbergs är ett familjeföretag grundat 1906. Idag är vi 300 kaffeälskare som är verksamma i norra Europa, och som delar passionen för smak, trender och hållbarhet. Vi omsätter två miljarder kronor och är en av världens största inköpare av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe. Löfbergs äger även varumärkena Peter Larsen Kaffe, Percol och Kobbs.

Kontakter

Anders Thorén

Anders Thorén

Presskontakt Kommunikationschef 0703-55 64 22

Relaterat innehåll

Många blir piggare och gladare av morgonkaffet. Det visar en undersökning som Kantar Sifo gjort på uppdrag av Kafferosteriet Löfbergs.

4 av 5 svenskar dricker kaffe regelbundet – bryggkaffet ohotad morgonfavorit

Sverige är ett av världens mest kaffetörstiga länder och enligt en undersökning som Kantar Sifo gjort på uppdrag av Kafferosteriet Löfbergs dricker 4 av 5 kaffe regelbundet. Morgonkoppen är extra populär, hela 6 av 10 kaffedrickare tycker att den är extra viktig. Här står det klassiska svenska bryggkaffet högt i kurs – 7 av 10 dricker oftast bryggkaffe på morgonen.

Nordic Choice Hotels väljer Löfbergs – igen

Nordic Choice Hotels väljer Löfbergs – igen

Det började 2002, nu är det klart att Nordic Choice Hotels fortsätter att servera hållbart certifierat kaffe från Löfbergs. Det nya avtalet sträcker sig över två år och omfattar 120 hotell i Sverige och Finland. Löfbergs levererar även kaffe till Nordic Choice Hotels i Norge.

100 ton kaffe får ny förpackning

100 ton kaffe får ny förpackning

Sedan 2002 har Löfbergs varit huvudleverantör av ekologiskt Fairtrade-kaffe till Strawberry. Tidigare i år lanserade Löfbergs klimatvänliga förpackningar i monolaminat. Nu är förpackningen tillgänglig för volymprodukter och hotellföretaget Strawberry är först ut.

- Vi har redan börjat använda den nya förpackningen och feedbacken från våra kunder är väldigt positiv, säger Madelene Breiling, utvecklingschef på Löfbergs.

Löfbergs först med ny typ av återvinningsbar kaffeförpackning

Efter flera års utvecklingsarbete lanserar kafferosteriet Löfbergs nu en världsnyhet i form av kaffeförpackningar i monolaminat. Fördelen med den nya förpackningen är att den kan materialåtervinnas i stället för att förbrännas, vilket skapar förutsättningar för ett cirkulärt kretslopp. Jämfört med tidigare förpackningar minskar klimatpåverkan med 55 procent.

Löfbergs marknadschef Lena Rodin (mitten) tog emot priset tillsammans med Andreas Lönn och Malin Millbourn på kommunikationsbyrån ANR+1.

Nyfiken fråga gav seger i Strategy Awards

Löfbergs vann förstapris i kategorin Beteende i Strategy Awards, ett pris som belönar Sveriges bästa marknadsföringsstrategier. Det familjeägda kafferosteriet prisas för kampanjen ”Vad går du upp för?” som tagits fram tillsammans med kommunikationsbyrån ANR+1.

"En riktig fullträff som lyfter extra mycket som espresso." Det säger Anna Nordström, kaffeexpert på Löfbergs om det familjeägda rosteriets nya specialkaffe.

Sipi Falls – nytt specialkaffe från Löfbergs

Kafferosteriet Löfbergs utökar sitt sortiment med specialkaffe. Det senaste tillskottet heter Sipi Falls och görs på noga utvalda och handplockade arabicabönor från Uganda. Resultatet är ett mörkrostat, och fylligt kaffe med toner av söt lakrits, russin och mörk choklad.

Björn Westin från Löfbergs tar emot priset Årets Hållbarhetsinitiativ från Martin Stenberg på Circle K.

Löfbergs prisas för hållbarhetsinitiativ

Genom att skapa en unik blandning av kaffebönor som annars riskerat bli svinn har Löfbergs gjort något gott ännu godare – och vunnit kundernas gillande på bred front. Det säger Circle K och utser Löfbergs satsning Räddat kaffe till Årets Hållbarhetsinitiativ.

Kathrine Löfberg, styrelseordförande, och Anders Fredriksson, vd, säger att medlemskapet i European Coffee Federation stärker Löfbergs.

Löfbergs i nytt europeiskt samarbete

Löfbergs blir som första svenska kafferosteri medlem i European Coffee Federation (ECF), en europeisk branschorganisation med fokus livsmedelssäkerhet, hållbarhet och internationell handel.

Iskall nyhet från Löfbergs: ICE Chai latte

Iskall nyhet från Löfbergs: ICE Chai latte

Löfbergs utbud av kalla drycker växer. Nu kommer nyheten ICE Chai Latte, en söt och kryddig dryck där svart te blandas med kanel, ingefära, nejlika, kardemumma och mjölk som är låglaktos. ICE Chai Latte säljs bland annat på ICA, Coop, Pressbyrån och 7-Eleven från vecka 7. Den går också att köpa i Löfbergs webbshop.