Gå direkt till innehåll
"En riktig fullträff som lyfter extra mycket som espresso." Det säger Anna Nordström, kaffeexpert på Löfbergs om det familjeägda rosteriets nya specialkaffe.
"En riktig fullträff som lyfter extra mycket som espresso." Det säger Anna Nordström, kaffeexpert på Löfbergs om det familjeägda rosteriets nya specialkaffe.

Nyhet -

Sipi Falls – nytt specialkaffe från Löfbergs

Kafferosteriet Löfbergs utökar sitt sortiment med specialkaffe. Det senaste tillskottet heter Sipi Falls och görs på noga utvalda och handplockade arabicabönor från Uganda. Resultatet är ett mörkrostat och fylligt kaffe med toner av söt lakrits, russin och mörk choklad.

- En riktig fullträff som lyfter extra mycket som espresso. Med toner av mörk choklad och torkad frukt passar kaffet extra bra tillsammans med kraftiga eller kryddiga bakverk och efterrätter, till exempel en mustig chokladkaka med bär, säger Anna Nordström, specialkaffeansvarig på Löfbergs.

Specialkaffe är Löfbergs mest exklusiva kaffe för caféer och restauranger. Bönorna till Sipi Falls odlas av kaffekooperativet med samma namn på gårdar i Mount Elgon i östra Uganda, 1 400 och 2 000 meter över havet. De handplockade kaffebären torkas på stora solbäddar innan dom anländer till Löfbergs där bönorna rostas enligt slow roast-metoden.

Unikt kaffe med en spännande historia
Sipi Falls är anslutna till Era of We, en digital plattform som för samman samtliga aktörer i kaffets värdekedja. Syftet är att förändra och modernisera värdekedjan och ge mer tillbaka till odlare och konsumenter, samtidigt som hotell, restauranger och kaféer kan erbjuda sina gäster ett unikt kaffe med en spännande historia. En QR-kod på förpackningen ger tillgång till all information och möjlighet att komma i direktkontakt med odlarna.

Fakta Sipi Falls

  • Mörkrostat, fylligt specialkaffe med toner av söt lakrits, russin och mörk choklad
  • Från Sipi Falls, Mount Elgon i östra Uganda
  • 100 % handplockade arabicabönor
  • 1 400–2 000 meter över havet
  • Rainforest Alliance-certifierat
  • Passar extra bra till kraftiga eller kryddiga bakverk och efterrätter, t.ex. chokladkaka.

För mer information:
Anders Thorén, kommunikationschef, Löfbergs, tfn. 0703-55 64 22, anders.thoren@lofbergs.se

Ämnen

Kontakter

Anders Thorén

Anders Thorén

Presskontakt Kommunikationschef 0703-55 64 22

Relaterat innehåll