Gå direkt till innehåll
Björn Westin från Löfbergs tar emot priset Årets Hållbarhetsinitiativ från Martin Stenberg på Circle K.
Björn Westin från Löfbergs tar emot priset Årets Hållbarhetsinitiativ från Martin Stenberg på Circle K.

Nyhet -

Löfbergs prisas för hållbarhetsinitiativ

Genom att skapa en unik blandning av kaffebönor som annars riskerat bli svinn har Löfbergs gjort något gott ännu godare – och vunnit kundernas gillande på bred front. Det säger Circle K och utser Löfbergs satsning Räddat kaffe till Årets Hållbarhetsinitiativ.

- Superkul! Det här är ett initiativ som vi är oerhört stolta över. Vi arbetar på olika sätt för att hantera och minimera vårt svinn, och här har vi hittat en smart lösning som samtidigt bjuder på nya, spännande smakupplevelser, säger Björn Westin, Key Account Manager på Löfbergs.

26 ton kaffebönor räddades
En rostning som inte gick exakt som planerat är ett exempel på när fullgoda kaffebönor inte kan säljas som det var tänkt. Det är här hållbarhetssatsningen Räddat kaffe kommer in i bilden.

Genom att använda olika sorters kaffe som riskerade att bli svinn skapade Löfbergs kaffeexperter unika blandningar som sedan såldes på Circle Ks stationer runtom i landet. Bra för miljön eftersom ett onödigt slöseri med jordens resurser kunde undvikas, och för Circle K som kunde erbjuda sina kunder kaffe med helt unika smaker och aromer.

Första året med Räddat kaffe:

  • Sammanlagt har 26 ton kaffebönor räddats från svinn
  • Satsningen säkerställer en besparing på ca 120 ton CO2
  • Användningen av bekämpningsmedel minskar med 200 kg
  • En yta motsvarande 48 fotbollsplaner ställs om till hållbar produktion

För mer information:
Anders Thorén, kommunikationschef, Löfbergs, tfn. 0703-55 64 22, anders.thoren@lofbergs.se

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Anders Thorén

Anders Thorén

Presskontakt Kommunikationschef 0703-55 64 22

Relaterat innehåll

- Jag ser fram mot att fortsätta utveckla Löfbergs hållbarhetsarbete tillsammans med resten av organisationen och vår omvärld, säger Kajsa-lisa Ljudén, ny hållbarhetschef på Löfbergs.

Ny hållbarhetschef på Löfbergs

Kajsa-Lisa Ljudén blir ny hållbarhetschef på Löfbergs. Kajsa-Lisa har 10 års erfarenhet av hållbarhetsarbete och jobbar idag som hållbarhetsstrateg på det familjeägda kafferosteriet. Hon efterträder Eva Eriksson som går i pension efter 34 år på Löfbergs.

Uppåt för Löfbergs. De senaste två åren har det familjeägda kafferosteriet ökat försäljningen med 19 procent.

Kraftig ökning för Löfbergs i dagligvaruhandeln

Allt fler väljer Löfbergs när dom handlar kaffe. De senaste åren har det familjeägda kafferosteriets försäljning ökat stadigt, en utveckling som accelererar. De senaste två åren har Löfbergs försäljning ökat med 19 procent.

Kathrine Löfberg, styrelseordförande, och Anders Fredriksson, vd, säger att medlemskapet i European Coffee Federation stärker Löfbergs.

Löfbergs i nytt europeiskt samarbete

Löfbergs blir som första svenska kafferosteri medlem i European Coffee Federation (ECF), en europeisk branschorganisation med fokus livsmedelssäkerhet, hållbarhet och internationell handel.

- En personlig favorit, säger Anna Nordström, kaffeexpert på Löfbergs, om det nya specialkaffet Balanoor.

Balanoor – nytt specialkaffe från Löfbergs

Löfbergs utökar sitt specialkaffesortiment. Med noga utvalda bönor från Balanoor Estate i sydvästra Indien har det familjeägda kafferosteriet skapat ett runt och fylligt kaffe med söta toner av päron och en kryddig eftersmak.

"En riktig fullträff som lyfter extra mycket som espresso." Det säger Anna Nordström, kaffeexpert på Löfbergs om det familjeägda rosteriets nya specialkaffe.

Sipi Falls – nytt specialkaffe från Löfbergs

Kafferosteriet Löfbergs utökar sitt sortiment med specialkaffe. Det senaste tillskottet heter Sipi Falls och görs på noga utvalda och handplockade arabicabönor från Uganda. Resultatet är ett mörkrostat, och fylligt kaffe med toner av söt lakrits, russin och mörk choklad.