Gå direkt till innehåll
- En personlig favorit, säger Anna Nordström, kaffeexpert på Löfbergs, om det nya specialkaffet Balanoor.
- En personlig favorit, säger Anna Nordström, kaffeexpert på Löfbergs, om det nya specialkaffet Balanoor.

Nyhet -

Balanoor – nytt specialkaffe från Löfbergs

Nu utökar Löfbergs sitt specialkaffesortiment. Med noga utvalda bönor från Balanoor Estate i sydvästra Indien har det familjeägda kafferosteriet skapat ett runt och fylligt kaffe med söta toner av päron och en kryddig eftersmak.

- Det här blev snabbt en personlig favorit! Ett spännande specialkaffe som står bra för sig själv, men vars kryddighet gör att det också passar bra till en gofika med kardemummabullar eller en efterrätt med choklad, säger Anna Nordström, specialkaffeansvarig på Löfbergs.

Specialkaffe är Löfbergs mest exklusiva kaffe för caféer och restauranger. Bönorna till Balanoor odlas av Rohan Kuyrian, kaffeodlare i sjätte generationen, på en höjd av 1 025 till 1 350 meter över havet. De handplockade kaffebären torkas på stora solbäddar innan dom anländer till Löfbergs där bönorna rostas enligt slow roast-metoden.

Unikt kaffe med en spännande historia
Balanoor är anslutna till Era of We, en digital plattform som för samman samtliga aktörer i kaffets värdekedja. Syftet är att förändra och modernisera värdekedjan och ge mer tillbaka till odlare och konsumenter, samtidigt som hotell, restauranger och kaféer kan erbjuda sina gäster ett unikt kaffe med en spännande historia. En QR-kod på förpackningen ger tillgång till all information och möjlighet att komma i direktkontakt med Rohan och andra odlare.

Fakta Balanoor

  • Runt och fylligt specialkaffe med söta toner av päron och en kryddig eftersmak
  • Från Balanoor Estate i sydvästra Indien
  • 100 % arabicabönor
  • 1 025–1 350 meter över havet
  • Rainforest Alliance-certifierat
  • Passar extra bra till bakverk och desserter med smak av nötter, kryddor och choklad

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Anders Thorén

Anders Thorén

Presskontakt Kommunikationschef 0703-55 64 22

Relaterat innehåll