Gå direkt till innehåll
Mikal Löfberg med representanter för årets finalister till Löfberg Family Business Award; Cenita och Stefan Johansson (Klässbols Linneväveri), Anna Holmgren och Mikael Einarsson (Finnebäcks), Andreas och Adam Fransson (Lillängshamnens Fiskrökeri).
Mikal Löfberg med representanter för årets finalister till Löfberg Family Business Award; Cenita och Stefan Johansson (Klässbols Linneväveri), Anna Holmgren och Mikael Einarsson (Finnebäcks), Andreas och Adam Fransson (Lillängshamnens Fiskrökeri).

Pressmeddelande -

Tre gör upp om titeln som årets familjeföretagare

Finnebäcks, Klässbols Linneväveri och Lillängshamnens Fiskrökeri har minst två saker gemensamt. Alla tre är familjeföretag – och har gått till final i Löfberg Family Business Award. Vem som vinner avslöjas på näringslivsgalan 100° Karlstad den 11 november.

- Tre värdiga finalister som på olika sätt visar familjeföretagens betydelse för svenskt och värmländskt näringsliv, säger Mikael Löfberg, familjeföretagare i fjärde generationen.

Löfberg Family Business Award instiftades 2020 och delas ut i syfte att uppmärksamma framgångsrika familjeföretag i Värmland som förenar ägarfamiljens engagemang och delaktighet med affärsmässiga framgångar. Priset delas ut av familjen Löfberg.

Finalister till Löfberg Family Business Award 2022

Finnebäcks
Familjen Wästlund har sedan 1917 byggt upp ett välskött familjeföretag som idag är Sveriges ledande producent av paneler för kyl- och frysrum. Affärsmässiga framgångar förenas med ett genuint ansvarstagande för medarbetare och lokalsamhälle.

Klässbols Linneväveri
Familjen Johansson har dukat för både egna och andras framgångar i drygt 100 år. Idag driver tredje och fjärde generationen ett företaget som värnar sina rötter och som samtidigt sätter Värmland på kartan, både nationellt och internationellt.

Lillängshamnens Fiskrökeri
Familjen Fransson har på drygt 30 år byggt upp en verksamhet där en stark lokal förankring kombineras med framgångar långt utanför landets gränser. Idag leds företaget av tredje generation som utvecklar verksamheten på ett innovativt och hållbart sätt.

***

Om familjeföretag

  • I familjers företagande samspelar tre system; familjelivet, företagandet och ägandet. Det skiljer familjers företagande från andra ägarformer.
  • Familjeföretagen kännetecknas ofta av en stark lokal förankring och långsiktighet, som ofta gör företagen mer motståndskraftiga i tuffa tider.
  • Familjeföretag är den överlägset vanligaste företagsformen i Sverige och har därmed en särställning i svenskt näringsliv, både när det gäller arbetstillfällen och ekonomi. Familjeföretagen svarar till exempel för en tredjedel av alla jobb, och 50 procent av det privata näringslivets BNP. (Källa: FBN Sweden)

***

För mer information:
Anders Thorén, kommunikationschef, Löfbergs, tfn. 0703-55 64 22, anders.thoren@lofbergs.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Kafferosteriet Löfbergs är ett familjeföretag grundat 1906. Idag är vi 300 kaffeälskare som är verksamma i norra Europa, och som delar passionen för smak, trender och hållbarhet. Vi omsätter 1,5 miljarder kronor och är en av världens största inköpare av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe. Löfbergs är en del av Löfbergs Group som även äger varumärkena Peter Larsen Kaffe, Percol och Kobbs. www.lofbergs.se

Kontakter

Anders Thorén

Anders Thorén

Presskontakt Kommunikationschef 0703-55 64 22

Relaterat innehåll