Gå direkt till innehåll
Löfbergs marknadschef Lena Rodin (mitten) tog emot priset tillsammans med Andreas Lönn och Malin Millbourn på kommunikationsbyrån ANR+1.
Löfbergs marknadschef Lena Rodin (mitten) tog emot priset tillsammans med Andreas Lönn och Malin Millbourn på kommunikationsbyrån ANR+1.

Pressmeddelande -

Nyfiken fråga gav seger i Strategy Awards

Löfbergs vann förstapris i kategorin Beteende i Strategy Awards, ett pris som belönar Sveriges bästa marknadsföringsstrategier. Det familjeägda kafferosteriet prisas för kampanjen ”Vad går du upp för?” som tagits fram tillsammans med kommunikationsbyrån ANR+1.

- Fantastiskt kul att vi uppmärksammas i det här sammanhanget! Det bekräftar att vi prickat rätt i våra strategiska vägval och att det stärkt vårt varumärke. Det har vi lyckats med genom att fokusera på morgonstunden med en reklam som är lika folklig, äkta och transparent som Löfbergs. Samtidigt har vi förstärkt igenkänningen på ett lyckat sätt genom att använda våra lila och gula färger på ett tydligt sätt, säger Lena Rodin, marknadschef på Löfbergs.

Strategy Awards arrangeras av APG Sweden och Indikat, i samarbete med Handelshögskolan i Stockholm och Google. Löfbergs vann kategorin Beteende där man ställdes mot starka varumärken som McDonalds och Burger King. Juryns motivering löd:

”Att välja en, till synes, självklar position kräver mod. När det enkla omfamnas och visar varumärkets sanna styrka är det svårt att värja sig. Ett tydligt vägval som direkt premieras med stor effekt och överträffade affärsmål. Det här är ett skolboksexempel på en strategi som skapat stringens. Vi hoppas att det bara är början och inte tack för kaffet!”



Fokus på morgonstunden
Den prisade kampanjen kom till efter omfattande analysarbete där Löfbergs tog fasta på att morgonen är starkt förknippad med kaffe. Det resulterade i den nyfikna frågan ”Vad går du upp för?” som associerar med morgonens första kopp kaffe, men också med drivkraften att ta sig an dagen och åstadkomma något.

- Inför kampanjen reste vi runt i Sverige och ställde den nyfikna frågan till många personer. Med mixen av svar vill vi visa att vi människor reflekterar över små och stora beslut som spelar roll för samhället. Samtidigt ger det oss möjlighet att berätta att vi på Löfbergs går upp för ett bättre morgonkaffe och en hållbar morgondag, säger Lena Rodin.

För mer information, kontakta:
Lena Rodin, marknadschef, Löfbergs, tfn: 070-697 69 54, lena.rodin@lofbergs.se

Relaterade länkar

Ämnen


Kafferosteriet Löfbergs är ett familjeföretag grundat 1906. Idag är vi 300 kaffeälskare som är verksamma i norra Europa, och som delar passionen för smak, trender och hållbarhet. Vi omsätter två miljarder kronor och är en av världens största inköpare av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe. Löfbergs äger även varumärkena Peter Larsen Kaffe, Percol och Kobbs.

Kontakter

Anders Thorén

Anders Thorén

Presskontakt Kommunikationschef 0703-55 64 22

Relaterat innehåll