Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Petit Hotel, små hotell som satsar stort på kaffe

Petit Hotel är hotellkedjan som satsar på småskalighet, personlighet och kvalitet. Och kaffe. Kedjan består av tjugoåtta små hotell med stora kök. I linje med de höga ambitionerna vill man nu höja nivån på kaffet som serveras på hotellen. Petit Hotel har valt att samarbeta med Löfbergs Lila för att utveckla kaffet till ett helt koncept av smaker, sorter och kvaliteter.

Nästa trend är ursprungskaffe

Sex av världens bästa kaffen finns nu i livsmedelsbutiken. Löfbergs Finaste är en exklusiv serie utvalda ursprungskaffen från Indien, Etiopien, Papua Nya Guinea, Kenya, Guatemala och Indonesien. Alla så kallade Single Regions, kaffen från ett och samma område. Kimel Estate och Yadini Estate är till och med Single Estate, vilket innebär att de kommer från farmen med samma namn.

Iste är cool

Iste är cool

Iste är den snabbast växande drycken i världen just nu. Att göra sitt eget iste är lätt. Det är billigt också, en liter kostar bara några kronor. Dessutom kan man välja sitt eget favorit-te och söta själv efter smak. Och det behövs inga förpackningar och inga transporter som påverkar miljö och klimat.

Sommarfika med Kocklandslaget

Kaffe i gröngräset, fika på stranden, kalas i bersån eller en värmande kopp kaffe innanför regnvåt fönsterruta. Den svenska sommaren bjuder på många tillfällen att umgås familj och vänner över en god kopp kaffe. För oss kaffe- och kaka-sugna har det Svenska Kocklandslaget tagit fram recept på de godaste bakverken inspirerade av det riktigt ursvenska sorterna och smakerna.

Ostindiefararen och Tekungen Kobb möts igen

Expeditionen startade 2 oktober 2005. I morgon den 9 juni återvänder ”Götheborg” till Göteborg. Teföretaget Kobbs, bröderna Kobb, staden Göteborg och den ursprungliga ostindiefararen ”Götheborg” har en gemensam historia sedan 1700-talet. Här följer historien om Tekungen som skapade det gröna i Göteborg:

Lila kaffe drar till Stureplan

Nu har stureplansmänniskorna fått ett godare kaffe. Stureplansgruppen som driver Sveriges mest namnkunniga nöjeslokaler har valt kaffe från den svenska kaffetillverkaren Löfbergs Lila. Nu dricker alla besökarna på Spy Bar, Sturecompagniet, Le Café, Utecompagniet, Gateau samt nyöppnade Humlegården kaffe från Löfbergs Lila.

Rusch efter Rättvisemärkt kaffe

Trenden är tydlig - allt fler väljer aktivt ekologiska och etiskt märkta produkter i affären. Den svenska kaffetillverkaren Löfbergs Lila ser en kraftig ökning av försäljningen av både KRAV- och Rättvisemärkt kaffe. De fyra första månaderna i år ökade företagets totala försäljning av Rättvisemärkt kaffet med 220 procent och det KRAV-märkta med 80 procent.

Lina Sandersson smaksäkrast på Barista Cup

Koppningstävlingen går ut på att urskilja smaker på snabbast tid. Lina har arbetat som barista i två år. Den senaste tiden har hon legat i hårdträning inför koppningstävlingen. Hon har smakat – koppat, som proffsen säger – kaffe varje dag och kommer att bli specialtränad av kaffespecialister på Löfbergs Lila inför VM.

Löfbergs Lila väljer Spring Mobil

Löfbergs Lila, ett av Nordens främsta rosterier, har valt Spring Mobils trådlösa OnePhone-lösning för att öka tillgängligheten gentemot sina kunder.

Nytt kaffe för kaffeälskarna som vill visa miljö- och rättvisehänsyn

Vi svenskar dricker i genomsnitt 150 liter kaffe per år och allt fler väljer nu Rättvisemärkt kaffe för att bidra till en bättre värld. Nu utökar Löfbergs Lila sitt sortiment med två nya produkter som har en riktigt god eftersmak – både Rättvisemärkt och KRAV-märkt - under namnen Vårt Goda Mellanrost Kokkaffe och Vårt Goda Mellanrost Snabbkaffe. Löfbergs Lila var först bland de stora kaffelever

Löfbergs Lila får nordiskt varumärkespris

Banbrytande! Ordet inleder juryns motivering till utnämningen av Löfbergs Lila till årets vinnare av Signumpriset. Priset ges till det företag i Norden som har vårdat och skyddat sitt varumärke bäst. – Jag är mycket stolt över att vi på Löfbergs Lila får ta emot detta prestigefyllda pris. Jag ser det som en bekräftelse på att vårt konsekventa arbete med den lila färgen och vårt ständiga engagem

Visa mer