Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Nu blir kaffet ännu dyrare!

Man ska inte bli förvånad om priset går upp med två kronor per halvkilospaket. Det är framför allt den mycket svaga kronan som ligger bakom prisuppgången men också en både mindre och försenad skörd i Colombia.

Statoil väljer kaffespecialisten Löfbergs Lila

Löfbergs Lila blir Statoil Norges kaffeleverantör till samtliga bensinstationer med vägbutiker runt om i hela landet. Samarbetet innebär att Statoils 400 vägbutiker i Norge kommer att erbjuda sina kunder kaffe av märket Löfbergs Lila från och med den 1 januari år 2009.

Lars Appelqvist blir VD för Löfbergs Lila

Lars Appelqvist tillträder som VD för familjeföretaget Löfbergs Lila den 1 september. Med honom får företaget en ledare som har arbetat i Löfbergs Lila under de senaste tio åren i flera funktioner och senast som direktör för företagets supply chain.

Nytt specialkaffe till restaurang- och cafévärlden: Sumatra Lintong - exklusivt och Rättvisemärkt

Löfbergs Lila fortsätter sin satsning på specialkaffe och kommer nu med ett högväxt, fylligt och aromrikt kaffe från Sumatra, Indonesien. Kaffet odlas i vulkanjord i Lintong på 1200-1500 meters höjd av ett kooperativ som består av hundratals små kaffebönder som är inriktade på exklusivt och ursprungstypiskt specialkaffe. Kaffet är Rättvisemärkt och passar alla former av bryggning.

Nyhet! Rättvist, ekologiskt och mörkt Prezzokaffe!

Allt en medveten kaffedrickare kan önska sig i ett och samma kaffe. Här kommer en nyhet i Löfbergs Lilas Rättvisemärkta kaffefamilj som går under namnet Vårt Goda. Kaffet är mörkrostat och det är grovmalet för att passa för tillagning i perkulator och prezzokanna. Nu kan alla medvetna konsumenter hitta ett både KRAV-märkt och Rättvisemärkt kaffe oavsett vilken beredningsmetod man föredrar.

Te är hett! Nu kommer Lingonlängtan och Vit Fläderdröm

Teförsäljningen ökar. Förra året ökade värdet i handeln med cirka 8 procent enligt AC Nielsen. Svenska Kobbs kommer nu med två nya teer som smakar riktig svensk sommar, Lingonlängtan och Vit Fläderdröm.

Empire och Löfbergs Lila i unikt kaffesamarbete

I maj offentliggjorde Empire en ny storsatsning på kaffemaskiner med kapselsystem. Nu utökas satsningen genom ett samarbetsavtal med Löfbergs Lila gällande försäljning och utveckling av kaffekapslar.

VD-byte på Löfbergs Lila

Den sista augusti lämnar Peter Holm sin tjänst som VD på Löfbergs Lila. Ny tillförordnad VD blir Lars Appelqvist som idag är direktör för företagets supply chain och ingår ledningsgruppen.

Löfbergs Finaste blir snyggaste

Löfbergs Lilas nya specialkaffesortiment Löfbergs Finaste får nu en lyxig burk som matchar det exklusiva innehållet och som kan pryda vilket kök som helst. Burken kommer att säljas i begränsad upplaga i utvalda butiker.

Söt, mjuk och fyllig!

En riktigt bra balanserad brasilianska med inblandning från Etiopien och Sumatra. Vi talar om Carnival Espresso, en ny Rättvisemärkt espresso i Löfbergs Lilas växande specialkaffesortiment som vänder sig till restaurang- och cafémarknaden. Den nya espresson smyglanserades under Barista Cup och presenteras stort på Gastro Nord-mässan som startar idag.

Storslam på Barista Cup för Anna Nordström

Det har aldrig tidigare hänt att en tävlande haft alla sex rätt i koppningstävlingen på Barista Cup. Tävlingen går ut på att känna igen olika kaffesorter. Anna Nordström från Löfbergs Lila prickade in alla rätt i årets tävling och nu går hon vidare till VM.

Stort intresse för ny Barista-utbildning

I samband med årets Barista Cup den 6-7 april, startar den mest avancerade och omfattande kaffeutbildningen någonsin i Sverige. Utbildningen heter Artisan och är tvåårig. Den vänder sig till yrkesverksamma inom exempelvis cafékedjor och restauranger och är certifierad av Svenska specialkaffeföreningen.

Visa mer