Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Löfbergs kan vinna internationellt reklampris

Löfbergs kan vinna internationellt reklampris

Cresta Awards är en internationell reklamtävling med säte i New York. För första gången tar kafferosteriet Löfbergs nu en av finalplatserna. Detta med kampanjen En god anledning att ses.

Löfbergs trefaldigt nominerade på Dagligvarugalan

På Dagligvarugalan prisas en rad goda insatser inom dagligvaruhandeln. Idag offentliggjordes årets finalister. Löfbergs är nominerade till inte mindre än tre priser, bland annat Årets Miljöpris.

Löfbergs prisades i Almedalen

Löfbergs prisades i Almedalen

Löfbergs är en av Sveriges 10 bästa förebilder inom hållbarhetsområdet. Det visar en undersökning som presenterades under Almedalsveckan. 200 hållbarhetsexperter har fått tycka till om vilka svenska företag som ligger i framkant, och Löfbergs är alltså ett av dem. Idag fick Löfbergs ta emot utmärkelsen FörebildsFöretaget 2013.

Löfbergs i engelsk storaffär

Löfbergs i engelsk storaffär

Svenska Löfbergs fortsätter att expandera i Europa. Nu köper det familjeägda kafferosteriet engelska Food Brand Group. Genom förvärvet etablerar sig Löfbergs i den engelska dagligvaruhandeln. Affären är den största i Löfbergs drygt hundraåriga historia.

Löfbergs återvänder till Almedalen

Löfbergs återvänder till Almedalen

Förra årets premiärdeltagande gav mersmak. Nu återvänder Löfbergs till politikerveckan i Visby. I år arrangerar man ett frukostseminarium om svenskt bistånd. Dessutom har Löfbergs bjudits in till en rad andra programpunkter.

Tre värmländska kaféer bland Sveriges bästa

På gårdagens White Guide-gala i Stockholm korades Sveriges bästa kaféer för första gången. På den åtråvärda listan återfinns inte mindre en tre värmländska kaféer: Rosteriet och Carli i Karlstad, och Nordells konditori i Arvika.

”Ett mörkt kaffemoln drar in över Finland”

”Ett mörkt kaffemoln drar in över Finland”

Man dricker mest kaffe i hela världen, och traditionellt lite ljusare än i övriga Europa. Men nu vinner det mörkrostade kaffet mark i Finland. Och i en färsk undersökning får Löfbergs Kharisma och Crescendo toppbetyg av finska konsumenter.

Klimatbokslut leder till minskade utsläpp

Klimatbokslut leder till minskade utsläpp

Idag lanserar Hagainitiativets sitt tredje klimatbokslut. Att redovisa sin klimatpåverkan och vad som krävs för att nå klimatmålen framöver är en del av företagens ansvar. De företag som klimatredovisar har större möjlighet att minska sin klimatpåverkan än de som inte gör det, vilket Klimatbokslut 2012 är ett bevis på.

Löfbergs kapslar växer mest i Sverige

Marknaden för kaffekapslar ökar kraftigt i Sverige. Allra mest växer Löfbergs som mer än fördubblat sin försäljning sedan årsskiftet. Det visar siffror från Nielsen Company.

Löfbergs Kharisma bara ökar och ökar

Ökad försäljning. Månad efter månad. I snart två år. Löfbergs lansering av Kharisma har överträffat förväntningarna med råge. Den senaste tolvmånadersperioden (mars 2012 - feb 2013) var tillväxten hela 96 procent, mer än dubbelt så mycket som för andra etablerade produkter inom mörkrostsegmentet.

Löfbergs vill bygga nya lagerlokaler i Karlstad

Löfbergs vill bygga nya lagerlokaler i Karlstad

Produkterna blir fler och volymerna ökar. Det innebär att Löfbergs lagerlokaler i centrala Karlstad blivit alldeles för små. Nu vänder sig det familjeägda kafferosteriet till Karlstads kommun för att få bygga nya lagerlokaler utanför stadskärnan i Karlstad.

Mer harmoni i familjen

Det är en riktig storsäljare och finns redan som bryggkaffe. Nu utökas Harmonifamiljen med två nya medlemmar: hela bönor och frystorkat snabbkaffe. Alla sorterna är både Krav- och Fairtrademärkta. Nyheterna lanseras vecka 19.

Visa mer