Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Svenskt kaffe på Finlands nationalarena

Svenskt kaffe på Finlands nationalarena

Nu är av avtalet underskrivet. Snart kommer publiken på Finlands nationalarena, Hartwall Arena i Helsingfors, att dricka svenskt kaffe från Löfbergs. För Löfbergs är affären ett viktigt led i arbetet att ta marknadsandelar även utanför Sverige.

Lars Appelqvist i fight med finansmarknadsministern

Lars Appelqvist i fight med finansmarknadsministern

Nej, det handlar inte om något storgräl mellan Löfbergs och Sveriges regering utan om priset Hållbart ledarskap 2012. Nu har årets finalister offentliggjorts och Löfbergs vd Lars Appelqvist är en av dem, finansmarknadsminister Peter Norman en annan. Vem som vinner meddelas på Sustainability Day i Stockholm den 23 april i närvaro av H.K.H Kronprinsessan Victoria.

Så fixar du kaffehjärtat

Så fixar du kaffehjärtat

Överraska din älskling med en kärleksfull kopp kaffe på alla hjärtans dag. Kaffeexperten Anna Nordström tipsar om hur du får till det perfekta hjärtat i cappuccinon.

Bästa kaffeupplevelsen prisas

Bästa kaffeupplevelsen prisas

Vilken restaurang i Sverige bjuder på den bästa kaffeupplevelsen? Det kommer att stå klart den 4 mars under årets stora White Guide-gala.

Gratis kaffeprovning på Rosteriet

Det är många som vill lära sig mer om kaffe och olika smaker. Därför bjuder Löfbergs nu på gratis kaffeprovning på Rosteriet i Karlstad varje tisdag med start idag. Kaffeprovningen tar ca 15 minuter och alla är välkomna.

Löfbergs och Sida i gemensam satsning

Löfbergs och Sida i gemensam satsning

Många kaffebönder runt om i världen påverkas negativt av klimatförändringar – med sämre levnadsförhållanden som följd. Nu gör Sida gemensam sak med Löfbergs och nio andra kaffeföretag. I ett gemensamt utvecklingsprojekt vill man förbättra möjligheterna för småskaliga kaffebönder att möta klimatförändringarna och samtidigt öka sina inkomster.

Två goda kapselnyheter från Löfbergs

Jubileum och Kharisma är två av Löfbergs mest populära bryggkaffen. Tidigare har de bara sålts som malet kaffe och som hela bönor. Nu lanseras de även som kaffekapslar – ett segment som växer kraftigt i Sverige.

Nu börjar jakten på Sveriges bästa kafé

Nu börjar jakten på Sveriges bästa kafé

Vilket är Sveriges bästa kafé? Det och mycket mer ska White Guide Café, en helt ny guidebok med landets 150 bästa kaféer, ge svar på. På Löfbergs, som är huvudpartner, hoppas man att guiden ska stärka intresset för den svenska kafékulturen ytterligare.

Småskaliga kaffebönder ökade sin produktion

Småskaliga kaffebönder ökade sin produktion

Ökad produktion, högre kvalité och bättre levnadsstandard. Det blev resultatet av ett treårigt utvecklingsprojekt i Brasilien som Löfbergs drivit. Projektet involverade 500 kaffebönder och deras familjer.

Smaken av svenskt kaffe går hem hos Google

Smaken av svenskt kaffe går hem hos Google

Britterna blir allt mer nyfikna på svenska smaker. Nu har Googles Londonkontor bestämt sig för att satsa på svenskt kaffe. Målet är att låta personalen bli bäst i stan. Nu tar de hjälp av kaffeexperter från Löfbergs.

Lars Appelqvist kan bli Årets vd

Lars Appelqvist kan bli Årets vd

Lars Appelqvist på Löfbergs kan bli Årets vd. Det står klart när årets finalister till det prestigefulla priset presenterats. Syftet med utmärkelse är att lyfta fram goda exempel och uppmärksamma duktiga vd:ar som driver sina organisationer och svenskt näringsliv framåt. Vem som vinner avslöjas den 25 oktober.

Transpersoner gör Sverige mindre ensamt

Transpersoner gör Sverige mindre ensamt

Sverige rankas idag som världens ensammaste land. Det vill kafferosteriet Löfbergs ändra på. Därför lånar man ut reklamplatsen i sin största kampanj någonsin till transpersoner, storsjöodjursjägare och fågelskådare, för att hjälpa dem rekrytera nya medlemmar till sina föreningar. Fler välmående föreningar betyder fler möten och ett mindre ensamt Sverige.

Visa mer