Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Löfbergs anlitar solen i unikt hållbarhetsprojekt

Löfbergs anlitar solen i unikt hållbarhetsprojekt

Nu ska solen i Karlstad få göra skäl för namnet. Detta då Löfbergs och ClimateWell bygger världens första storskaliga testanläggning av solpaneler för både värme och kyla. Den nya tekniken minskar energianvändning och koldioxidutsläpp och projektet följs med stort intresse av bland annat Europeiska Kommissionen.

100 procent hållbart till restauranger och kaféer

Senast 2016 ska allt Löfbergs kaffe komma från odlingar som är certifierat hållbara. Nu tar det familjeägda kafferosteriet ett stort steg på vägen. Från och med den 1 mars är allt kaffe som levereras till hotell, restauranger och kaféer certifierat.

Emma är Värmlands hopp i Barista Cup

Barista Cup – eller svenska espressomästerskapen – är i full gång. På torsdag är det dags för den andra deltävlingen i Stockholm. Då kliver Värmlands hopp Emma Johansson in i tävlingen. I potten ligger en möjlighet att få representera Sverige i World Barista Championship.

Tre stockholmare och en malmöit slåss om kaffepris

Tre stockholmare och en malmöit slåss om kaffepris

Esperanto, Gastrologik och Restaurang Jonas, alla i Stockholm, samt Tryne till Knorr i Malmö. Där har ni nomineringarna till Årets Kaffeupplevelse. Priset delas ut på White Guide Gala den 3 mars.

Rasta kaffesatsar med Baristalandslaget

Rasta kaffesatsar med Baristalandslaget

Nu gör Rasta en unik satsning på kaffe. Tillsammans med Svenska Baristalandslaget och Löfbergs tar man fram ett nytt koncept som ska användas på Rastas servicebutiker runtom i landet.

Goda kapselnyheter från Löfbergs

Goda kapselnyheter från Löfbergs

Ekologisk Mellanrost, mjölkkapslar och Cloetta Polly. Nu presenterar Löfbergs tre goda nyheter på kapselområdet. Produkterna når butikerna i februari och går även att köpa i Löfbergs webbshop.

Löfbergs kapslar ökade mest 2013

Kapselsegmentet fortsätter att växa kraftigt i Sverige. Förra året ökade försäljningen av kaffekapslar med 64 procent i detaljhandeln. Av de stora aktörerna växte Löfbergs mest, upp 225 procent. Allt enligt färska siffror från AC Nielsen (december, 2013).

Mörkrostad favorit nu även som snabbkaffe

Kharisma har på kort tid blivit en favorit bland Sveriges kaffeälskare. Nu lanseras det mörkrostade kaffet även som frystorkat snabbkaffe. Nyheten når butiker i slutet av februari. Då går den även att handla i Löfbergs webbshop.

Löfbergs vill rosta kaffe i centrala Stockholm

Löfbergs vill rosta kaffe i centrala Stockholm

Ett kafferosteri i centrala Stockholm? Ja, så blir det om Löfbergs får som de vill. Det familjeägda kaffeföretaget letar nu efter en lokal där man kan både rosta och servera kaffe på värmländska.

Löfbergs ökar i Finland

Löfbergs ökar i Finland

Kafferosteriet Löfbergs fortsätter att öka i Finland. Under juli-oktober steg försäljningen med 24 procent jämfört med samma period förra året. Det är framförallt det mörkrostade segmentet växer.

Visa mer