Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Allt mörkare på kaffefronten

Dricker du mer mörkrostat kaffe än tidigare? Det är du i så fall inte ensam om. För nu vinner det mörkrostade kaffet mark i Sverige. Det visar ny statistik från undersökningsföretaget GfK Sverige

Dubbelt så många kapselmaskiner

Det blir allt vanligare att ha en kapselmaskin hemma. Det visar färskt statistik från undersökningsföretaget GfK Sverige. För ett år sedan hade drygt sju procent av de svenska hushållen en kapselmaskin, idag är siffran hela 14 procent.

Nu blir den finska kockeliten kaffespecialister

Nu blir den finska kockeliten kaffespecialister

Intresset för god mat ökar på alla håll och kanter. Måltiden har blivit en helhetsupplevelse – där kaffet får en alltmer framträdande roll. Det ställer nya krav på deltagana i det Finska kocklandslaget som nyligen gick en specialutbildningen och fick lära mer om den heta drycken.

Löfbergs vann designpris

Löfbergs vann designpris

Kafferosteriet Löfbergs nya design faller många på läppen - både konsumenter och experter inom förpackningsbranschen. På torsdagen vann Löfbergs priset Packaging Design Awards som delades ut på mässan Pack & Emballage i Stockholm.

Färg- och formstarka kapselmaskiner från Löfbergs

Löfbergs utökar sitt sortiment av kapselmaskiner med två nya modeller. Det handlar dels om en het, formstark portugis, dels om en klassisk, men färgsprakande italienare. Båda passar hemmet eller det lilla kontoret.

Martins exklusiva smakfavoriter

Martins exklusiva smakfavoriter

Den goda smaken har stått i centrum sedan 1906 då hans farfars far grundade Löfbergs. Nu har Martin Löfberg rest jorden runt och hittat sina smakfavoriter. De har fått namnet Löfbergs Edge – en exklusiv serie kaffen, direkt från fyra noggrant utvalda kooperativ.

Löfbergs vann miljöpris

Löfbergs vann miljöpris

Löfbergs vann Årets Miljöpris på Dagligvarugalan i Stockholm på torsdagskvällen. Det familjeägda kafferosteriet prisades för sitt gedigna och transparanta hållbarhetsarbete.

Nytt på Löfbergs Arena

Nytt på Löfbergs Arena

I samband med SHL-premiären mellan Färjestad och Örebro på lördag presenterar storsponsorn Löfbergs ett par nyheter. Dels har arenan bytt namn till Löfbergs Arena, dels lanserar företaget sin allra första ljudlogga.

Gammal vänskap rostas aldrig

Gammal vänskap rostas aldrig

Med kommunikationskonceptet En god anledning att ses, vill Löfbergs få människor att träffas mer och göra Sverige mindre ensamt. I höst uppmuntras gamla vänner att återuppta kontakten i en integrerad kampanj signerad Volontaire.

Rekordtillväxt för Löfbergs kaffekapslar

Rekordtillväxt för Löfbergs kaffekapslar

Löfbergs går mot ett rekordår när det gäller försäljningen av kaffekapslar. Hittills har försäljningen ökat med 152 procent i år – att jämföra med den totala tillväxten på marknaden som är 75 procent. Det visar färska siffror från Nielsen Company (1 januari – 11 augusti, 2013).

Förläng sommaren med Kobbs Vildhallon

Förläng sommaren med Kobbs Vildhallon

Ett svart, 100 procent ekologiskt te med smak av vildhallon och svensk sommar. Det är det senaste tillskottet i Kobbs populära tefamilj.

Heja Sverige – och Finland!

Heja Sverige – och Finland!

Sverige eller Finland? Vid internationella kocktävlingar kan Löfbergs hålla tummarna för två olika lag. Det Svenska Kocklandslaget har man arbetat tillsammans med i flera år, nu inleder det familjeägda kafferosteriet även ett samarbete med det Finska Kocklandslaget.

Visa mer