Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Löfbergs kyler och värmer i Sälen

Löfbergs kyler och värmer i Sälen

​ Nu kan alla kaffeälskande skidåkare andas ut. Kaffet i Sälen är säkrat. Skistar och Löfbergs har ingått ett treårigt avtal. Så oavsett om du vill ha en smakrik kopp bryggkaffe, en svalkande iskaffe eller gå på kaffeprovning och avnjuta ett single origin kaffe har Löfbergs något för dig.

Löfbergs kan vinna globalt matinnovationspris

Löfbergs kan vinna globalt matinnovationspris

Kafferosteriet Löfbergs är nominerade till SIAL– världens största matinnovationspris - för sina växtbaserade kaffekaplsar och sitt ready to drink kaffe ICE.

​​Familjen Löfberg blir årets företagare i Värmland

​​Familjen Löfberg blir årets företagare i Värmland

I våras korades familjen Löfberg som årets företagare i Karlstad för sitt långsiktiga och strategiska arbete med att ligga i framkant och driva branschens hållbarhetsarbete samt för sitt engagemang i Karlstad och Värmland. Ikväll var det återigen dags att ta emot pris, nu som årets företagare i Värmland.

​​Ekologiskt och hela bönor tar allt mer plats i kaffehyllan

Försäljningen av ekologiska livsmedel i Sverige ökade med 39 % 2015 och andelen ekologiska varor uppgår nu till nära 8 %. Ekotrenden är även stark inom kaffe och en annan konsumenttrend som växer sig allt starkare är hela bönor som segment.

Kathrine Löfberg får kungens medalj

Kathrine Löfberg får kungens medalj

Den 16 juni får Kathrine Löfberg, ordförande i kafferosteriet Löfbergs och fjärde generationen Löfbergare ta emot H.M. Konungens medalj för förtjänstfulla insatser inom svenskt näringsliv.

Löfbergs fortsätter att kyla ner Sverige

Som ett svar på den allt starkare trenden kring ready to drink och lagom till sommaren lanserar nu kafferosteriet Löfbergs två kalla kaffenyheter, ICE Slim Latte och ICE Slim Dark Latte.

Med uppdrag att säkra morgondagens kaffe

För ett år sedan blev Kathrine Löfberg ordförande i det 110 åriga familjeföretaget kafferosteriet Löfbergs. Nu tar hon över ordförandeklubban i International Coffee Partners som sedan starten 2001 arbetat med över 30 000 bönder för göra småskalig kaffeodling mer konkurrenskraftig och förbättra livsvillkoren för kaffeodlare världen över.

Svensk kaffe hett på finska festivaler

Svensk kaffe hett på finska festivaler

Snart kan även konsumenter i Finland få njuta av ett riktigt gott kaffe, på semesterorten Himos och på festival. Kafferosteriet Löfbergs har tecknat ett avtal med finska Himoslomat som driver semesterorten Himos samt 15 festivaler runt om i Finland med över 300 000 besökare.

20 år av ekologiskt kaffe

Idag är det 20 år sedan kafferosteriet Löfbergs producerade sitt första paket av ekologiskt kaffe. Till en början gick försäljningen trögt men med fast beslutsamhet fortsatte Löfbergs att köpa in ekologiskt kaffe, och kan idag titulera sig som en av världens största importörer och rosterier av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe.

Visa mer