Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

​​​Anna Ryott har valts in i Löfbergs styrelse

​​​Anna Ryott har valts in i Löfbergs styrelse

Anna Ryott har idag valts in i styrelsen för Löfbergs Coffee Group. Anna har lång erfarenhet från olika positioner inom näringslivet och är idag arbetande styrelseordförande i Summa Equity, ett riskkapitalbolag med fokus på hållbara och lönsamma investeringar. Innan dess har hon bland annat jobbat ledande befattningar hos Swedfund, SOS Barnbyar, McKinsey och Storåkers McCann.

Löfbergs och 3TEMP har utvecklat det första mätinstrumentet i världen som gör det möjligt att med exakthet kontrollera malningsgraden direkt ute på kaffebarer, restauranger och andra ställen.

Svensk innovation säkerställer smaken på kaffe

Malningsgraden är en av de faktorer som påverkar smaken allra mest. Ändå har det saknats en metod för att kontrollera den exakta malningsgraden i kvarnar direkt ute på kaffebarer, restauranger, arbetsplatser och andra ställen. Fram tills nu. Idag presenterar kafferosteriet Löfbergs ett unikt mätinstrument som säkerställer den goda smaken, utvecklat i samarbete med 3TEMP i Arvika.

Lars Appelqvist, vd på Löfbergs, berättar att en ny produktionsanläggning för hela bönor stärker Löfbergs både nationellt och internationellt.

​Löfbergs planerar rekordinvestering i Karlstad

Kafferosteriet Löfbergs planerar att bygga en helt ny produktionsenhet för hela bönor i Välsviken i Karlstad. Investeringen skulle bli den största i företagets historia. Produktionen av malet kaffe stannar kvar i den klassiska kaffeskrapan i centrala Karlstad.

​Alex representerar Sverige på VM i Latte Art

​Alex representerar Sverige på VM i Latte Art

Tidigare i år vann Alex Datsos SM i Latte Art. Segern innebär att han representerar Sverige på VM i brasilianska Belo Horizonte som startar idag. Målsättningen? Att ta Sveriges bästa placering någonsin.

Upprop för att rädda kaffet

Upprop för att rädda kaffet

Samtidigt som klimatförändringarna hotar kaffets framtid häller vi ut 300 miljoner liter kaffe varje år i Sverige. Helt värdelöst tycker kafferosteriet Löfbergs. Idag drar man igång ett upprop på Stockholms Centralstation för att stoppa slöseriet och bidra till en mer hållbar kaffekonsumtion.

 Nytt kaffe från nästa generation kaffeodlare

Nytt kaffe från nästa generation kaffeodlare

Världens kaffeodlare bli äldre, samtidigt ser allt färre unga en framtid inom kaffe. Det hotar tillgången på gott kaffe i framtiden. Det här vill Löfbergs ändra på genom satsningen Next Generation Coffee. Nu lanserar det familjeägda kafferosteriet ett nytt kaffe från nästa generation kaffeodlare.

​Löfbergs ser gärna skärpta klimatmål

​Löfbergs ser gärna skärpta klimatmål

På kafferosteriet Löfbergs jobbar vi aktivt med att minska klimatpåverkan i hela vår värdekedja. Det är en nödvändighet med tanke på de klimatförändringar vi ser idag. Samtidigt ser vi gärna att klimatmålen skärps, både nationellt och inom EU.

Koffeinvatten i nya smaker

Koffeinvatten i nya smaker

Nu kommer Löfbergs Caffeine Water i fler fräscha smaker. Säg hej till Passionsfrukt och Hallon/Granatäpple! Löfbergs Caffeine Water är en naturlig energidryck som piggar upp som kaffe och släcker törsten som vatten. Görs på svenskt källvatten och sötas med naturligt fruktextrakt .

Löfbergs börjar sälja hypad dryck

Löfbergs börjar sälja hypad dryck

Kombucha har blivit en framgång i stora delar av världen, och amerikanska Humm Kombucha är ett av de ledande varumärkena. Nu tar företaget steget över till Europa där Kafferosteriet Löfbergs blir Humm Kombuchas säljpartner i Sverige. För Löfbergs är samarbetet en del av satsningen på det snabbväxande Ready To-segmentet.

Två snabba nyheter från Löfbergs

Två snabba nyheter från Löfbergs

Kafferosteriet Löfbergs lanserar två nya snabbkaffen. Ett mörkrostat, fylligt som fått namnet Bold Espresso, och ett mellanrostat och välbalanserat som heter Fair Fresh. Båda ekologiska och Fairtrade.

​Coffee Bags – bryggkaffe på ett helt nytt sätt!

​Coffee Bags – bryggkaffe på ett helt nytt sätt!

Tepåsen har vi använt länge i Sverige. Nu lanserar Löfbergs en motsvarighet med kaffe: Coffee Bags. Varje påse innehåller en portion finmalet och smakrikt bryggkaffe. Tillsätt bara hett vatten, rör om och vänta några minuter. Klart!

Visa mer