Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Löfbergs och Sida i gemensam satsning

Löfbergs och Sida i gemensam satsning

Många kaffebönder runt om i världen påverkas negativt av klimatförändringar – med sämre levnadsförhållanden som följd. Nu gör Sida gemensam sak med Löfbergs och nio andra kaffeföretag. I ett gemensamt utvecklingsprojekt vill man förbättra möjligheterna för småskaliga kaffebönder att möta klimatförändringarna och samtidigt öka sina inkomster.

Två goda kapselnyheter från Löfbergs

Jubileum och Kharisma är två av Löfbergs mest populära bryggkaffen. Tidigare har de bara sålts som malet kaffe och som hela bönor. Nu lanseras de även som kaffekapslar – ett segment som växer kraftigt i Sverige.

Nu börjar jakten på Sveriges bästa kafé

Nu börjar jakten på Sveriges bästa kafé

Vilket är Sveriges bästa kafé? Det och mycket mer ska White Guide Café, en helt ny guidebok med landets 150 bästa kaféer, ge svar på. På Löfbergs, som är huvudpartner, hoppas man att guiden ska stärka intresset för den svenska kafékulturen ytterligare.

Småskaliga kaffebönder ökade sin produktion

Småskaliga kaffebönder ökade sin produktion

Ökad produktion, högre kvalité och bättre levnadsstandard. Det blev resultatet av ett treårigt utvecklingsprojekt i Brasilien som Löfbergs drivit. Projektet involverade 500 kaffebönder och deras familjer.

Smaken av svenskt kaffe går hem hos Google

Smaken av svenskt kaffe går hem hos Google

Britterna blir allt mer nyfikna på svenska smaker. Nu har Googles Londonkontor bestämt sig för att satsa på svenskt kaffe. Målet är att låta personalen bli bäst i stan. Nu tar de hjälp av kaffeexperter från Löfbergs.

Lars Appelqvist kan bli Årets vd

Lars Appelqvist kan bli Årets vd

Lars Appelqvist på Löfbergs kan bli Årets vd. Det står klart när årets finalister till det prestigefulla priset presenterats. Syftet med utmärkelse är att lyfta fram goda exempel och uppmärksamma duktiga vd:ar som driver sina organisationer och svenskt näringsliv framåt. Vem som vinner avslöjas den 25 oktober.

Transpersoner gör Sverige mindre ensamt

Transpersoner gör Sverige mindre ensamt

Sverige rankas idag som världens ensammaste land. Det vill kafferosteriet Löfbergs ändra på. Därför lånar man ut reklamplatsen i sin största kampanj någonsin till transpersoner, storsjöodjursjägare och fågelskådare, för att hjälpa dem rekrytera nya medlemmar till sina föreningar. Fler välmående föreningar betyder fler möten och ett mindre ensamt Sverige.

Premiär för Kaffets Dag

Premiär för Kaffets Dag

Lördagen den 29 september firas Kaffets Dag för första gången. Datumet sammanfaller med International Coffee Day. Det svenska firandet är instiftat av SCAE Swedish Chapter där Löfbergs är medlemmar. Det här uppmärksammar Löfbergs på två ställen i Karlstad, dels på matmässan Smaka på Värmland i Mariebergsskogen, dels på Rosteriet, Löfbergs egna kafé.

Löfbergs storsatsar i Finland

Löfbergs storsatsar i Finland

Kafferosteriet Löfbergs gör nu en stor varumärkessatsning på den finska marknaden, satsningen görs med det mörkrostade kaffet Kharisma.

Löfbergs vill ha svar av näringsministern

Löfbergs vill ha svar av näringsministern

Hur ska regeringen stimulera en omställning till förnybar energi när målen är så lågt ställda? Det är en av flera frågor som Lars Appelqvist, vd på Löfbergs, med flera ställer till näringsminister Annie Lööf på SvD:s debattsida idag. Svaren hoppas de ska komma på Klimatstrategidagen (http://korta.nu/klimatstrategidagen) i Stockholm idag där både Annie Lööf och Lars Appelqvist deltar.

Löfbergs Lila blir Löfbergs

Löfbergs Lila blir Löfbergs

Nu storsatsar Löfbergs på att utveckla sitt varumärke. Det familjeägda kafferosteriet byter namn och logotyp och förnyar samtidigt designen på alla sina kaffeförpackningar. Allt för att förtydliga företagets kärnvärden och för att vinna marknadsandelar på en allt tuffare marknad.

Status efter branden

I måndags utbröt en mindre brand i en av våra byggnader i Karlstad. Nu är allt kaffe som fanns i byggnaden testat. Det allra mesta har inte påverkats och är nu godkänt att användas. En mindre del gör vi ytterligare analys på. Produktionen är igång och sker parallellt med att vi sanerar byggnaden.

Visa mer