Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Löfbergs honung gav 10 000 kronor till Julänglarna

Löfbergs honung gav 10 000 kronor till Julänglarna

Under hösten har Löfbergs sålt honung som företagets egna bin producerat. Alla som köpt en burk har fått vara med och bestämma vem som ska få överskottet från försäljningen. På tisdagen överlämnade Kathrine Löfberg 10 000 kronor till Julänglarna som fick flest röster.

Vulkaniskt gott kaffe

Vulkaniskt gott kaffe

"Efter min djupdykning i Östafrikas många och ofta komplexa smaker beger jag mig hemåt igen via de slingrande bergsvägarna. Jag är fylld av intressanta intryck och idéer, och beundran för hur små frön kan växa till de vackraste kaffeträden om de hanteras på rätt sätt."

Nya kapselmaskiner hos Löfbergs

Design, funktion och kvalitet. Det är ledorden när Löfbergs lanserar ett nytt modellprogram för kapselmaskiner. Nu hoppas det familjeägda kafferosteriet få ännu fler att upptäcka hur enkelt det är att brygga en god kopp, varje gång!

Löfbergs fortsätter växa på kapslar

Löfbergs fortsätter växa på kapslar

I flera år har Löfbergs haft en högre tillväxttakt på kapslar än marknaden som helhet, en trend som håller i sig. De senaste tolv månaderna har marknaden ökat med 24 procent. Löfbergs ökning är drygt fyra gånger så stor: 111 procent*. Nu lanserar det familjeägda kafferosteriet fyra nya kapselmaskiner för att få ännu mera fart.

Anna Nordström tar kaffet till nya höjder

Anna Nordström tar kaffet till nya höjder

Det händer en hel del för Karlstadtjejen Anna Nordström just nu. För två veckor sedan arrangerade hon världens högsta kaffeprovning. Förra veckan åkte hon till London, med sig i bagaget hem har hon ett unikt certifikat från The Speciality Coffee Association of Europe (SCAE).

Världsrekord för Löfbergs solpanelsanläggning

Världsrekord för Löfbergs solpanelsanläggning

Under våren byggdes världens första storskaliga testanläggning av solpaneler för både värme och kyla på Löfbergs tak. Idag presenteras de första resultaten. De visar att verkningsgraden är rekordhög. För varje kWh som tillförs utvinns 10,6 kWh. Det är dubbelt så mycket som för tidigare lösningar.

Löfbergs tacklar jämlikhet i ny reklamfilm

Löfbergs tacklar jämlikhet i ny reklamfilm

Med kommunikationskonceptet En god anledning att ses vill kafferosteriet Löfbergs lyfta upp initiativ som får svenskar att umgås mer öppet och fördomsfritt. I en ny reklamfilm visar rugbylaget Stockholm Berserkers att sporten också kan vara en plats där alla kan mötas på samma plan – oavsett kön, ursprung eller sexuell läggning.

100 procent schysst kaffe från Löfbergs

Intresset för ekologiska och hållbarhetsmärkta livsmedel har exploderat det senaste året. Nu blir det ännu lättare för svenska konsumenter att välja hållbart även i kaffehyllan. Från och med september leverarar Löfbergs 100 procent schysst kaffe till dagligvaruhandeln.

Löfbergs honung ger positiva bieffekter

Löfbergs honung ger positiva bieffekter

Det blev en hel del surr när Löfbergs hyrde in 100 000 nya medarbetare tidigare i år. Det handlade om bin som under sommaren bidragit till en grönare stadsmiljö – och producerat en massa god honung. Honungen kommer att säljas på kafé Rosteriet där kunderna får bestämma vem som ska få överskottet från försäljningen.

Konsten att förpacka en lanseringssuccé

Det är många pusselbitar som ska stämma vid en lyckad lansering. Det är Löfbergs mörkrostade kaffe Kharisma ett bra exempel på. Smak, butiksexponering och marknadsföring är några viktiga faktorer - och förpackningen. En ny undersökning visar nämligen att designen haft stor betydelse för försäljningsframgångarna.

Axfood Snabbgross tar in Löfbergs kapslar

Nu tar Axfoood Snabbgross in Löfbergs kapslar i sitt sortiment. Därmed får Löfbergs ytterligare en kanal till restauranger och caféer där kapslar växer i popularitet.

Visa mer