Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Kafferosteriet Löfbergs storsatsar på kalla kaffedrycker och lanserar ett nytt koncept anpassat för restauranger, kaffebarer och andra aktörer på Out of Home-marknaden.

​Löfbergs storsatsar på Cold Servings

Konsumtionen av kalla kaffedrycker ökar kraftigt, framför allt i Japan och USA. Norden och Europa har hamnat lite på efterkälken – det vill Löfbergs ändra på. Nu storsatsar det familjeägda kafferosteriet och lanserar ett helt nytt koncept anpassat för restauranger, kaffebarer och andra aktörer på Out of Home-marknaden.

ICE Breeze

ICE Breeze

En smakfull och stilfull drink som passar både i loungen och som festens höjdpunkt.

Cold Brew Tonic

Cold Brew Tonic

Beska, sötma och syra i svalkande symbios. Cold Brew bryggs på kallt vatten under 16 timmar, vilket ger en sötare och rundare kaffesmak. Genom att blanda Cold Brew, gin och tonic får du en drink med friska och fräscha toner. Dekorera och servera med apelsin eller grape. Vill du ha en frisk alkoholfri drink skippar du gin - minst lika gott!
Du behöver
5 Isbitar 1 skiva apelsin eller grapefru

”Nu är jag en passionerad kaffeodlare”

”Nu är jag en passionerad kaffeodlare”

​Det är tisdag morgon och dimman lättar sakta i den lilla bergsbyn Heliconia i Antioquia i nordvästra Colombia. Vi är på väg hem till Emilio Gonzalés, en av deltagarna i Next Generation Coffee, ett initiativ för nästa generation kaffeodlare.

Emma Sundh färgar tyg med kaffesump

Emma Sundh färgar tyg med kaffesump

Ett steg i hållbart kaffedrickande är så klart att njuta av varje kopp – ett annat att ta vara på resterna, både kaffesump och överblivet kaffe. Här är ett tips från Löfbergs och Emma Sundh hur du kan färga en fläckig bomullsduk i säsongens trendigaste nyans!

Guide: Bjud in till en provsmakning

Guide: Bjud in till en provsmakning

Är du sugen på att lära dig mer om kaffe och testa nya sorter? Då är en provsmakning rätt väg att gå. Bjud in vännerna, stretcha smaklökarna och börja koppa!

Emma Sundh bakar kaffebröd

Emma Sundh bakar kaffebröd

Emma Sundh är en klimatkämpe av rang och gör allt hon kan för att minska sitt matsvinn. Vi har bett henne ta fram några hållbara kaffetips och här kommer ett av dem: Kaffebröd!

- Trenden med iskaffe är extra het bland yngre, medvetna konsumenter med fokus på välmående och hälsa. Många tycker att iskaffet är perfekt när man vill fylla på med naturlig energi på väg till skolan, jobbet eller träningen, säger Lena Rodin.

​Svenskarnas nya favoritkaffe

Vi dricker allt mer iskaffe i Sverige. På kafferosteriet Löfbergs har försäljning skjutit i höjden och ökat med 43 procent det senaste året. Många ser iskaffe som en svalkande sommardryck, nu har det blivit en favorit på vintern också.

Doften av nybryggt kaffe skapar hemmakänsla

Doften av nybryggt kaffe skapar hemmakänsla

På Ronald McDonald Hus kan svårt sjuka barn och deras familjer bo tillsammans i en hemlik miljö, i närheten av Sveriges specialistsjukhus under en svår tid. 1993 öppnade det första huset i Huddinge. Idag finns det fem hus intill Universitetssjukhusen i Göteborg, Huddinge, Linköping, Lund och Uppsala. Löfbergs sponsrar alla med kaffe. Runt 40 000 koppar blir det på ett år.

- Nu ser jag fram mot att representera Sverige i VM. Målsättningen är att ta Sveriges bästa placering någonsin, säger Alex Ntatsos efter segern i Latte Art vid Svenska Kaffemästerskapen.

​Alex är bäst i Sverige på Latte Art

Alex Ntatsos, barista på Löfbergs Rosteri & Kaffebar i Stockholm, försvarade titeln i Latte Art vid Svenska Kaffemästerskapen i Alingsås. Segern innebär att Alex representerar Sverige på VM som avgörs i Berlin i juni.

Löfbergs bygger en ny produktionsanläggning för hela bönor, den största investeringen i företagets historia.

Klart med Löfbergs rekordinvestering

​Nu är beslutet taget. Kafferosteriet Löfbergs bygger en ny produktionsanläggning för hela bönor i Välsviken i Karlstad. Bygglovet är beviljat och går allt som planerat tas den nya anläggningen i drift i vid årsskiftet 2020/2021.

Löfbergs dubbelt nominerade till PR-pris

Löfbergs dubbelt nominerade till PR-pris

Idag presenterades de nominerade till Nordic Digital PR Awards 2018. Priset delas ut till aktörer som arbetat med PR på ett effektivt och framgångsrikt sätt. Löfbergs är nominerade i två kategorier: Newsroom of the Year och PR Personality of the Year.

Visa mer