Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

​Löfbergs ekologiska bäst i test

​Löfbergs ekologiska bäst i test

Fem hjärtan av fem. När Icakuriren testar ekologiskt kaffe får Löfbergs högsta betyg och utmärkelsen bäst i test.

Frågan - Hur ser homofobi ut 2019 Edvin Törnblom?

Frågan - Hur ser homofobi ut 2019 Edvin Törnblom?

I det senaste avsnittet av Frågan får Hanna besök av nära kompisen Edvin Törnblom för att få svar på hur homofobin ser ut i Sverige idag. Och hur hanterar Edvin det utanförskap han känt under större delen av sitt liv? Frågan handlar om det som står mellan oss och en bättre morgondag. Svaren söker programledaren Hanna Persson tillsammans med profiler med utgångspunkt i deras egna erfarenheter.

Kaffebellini med hallon och lakrits

Kaffebellini med hallon och lakrits

Gillar du hallon/lakrits? Bra! Här kommer ett recept på en riktigt god drink som gästerna kan stå och smutta på medan maten ligger på sommargrillen. Stort plus för att du kan förbereda hallonpurén och sedan hälla över drycken när gästerna kommer! Vill du ha en frisk alkoholfri drink är det här en succé – välj bara ett alkoholfritt bubbel!

Nu börjar Melker of Sweden använda lokala biobaserade restmaterial, bland annat kaffesäckar från Löfbergs, i sin produktion.

​Kaffesäckar i 3D-printade kajaker och longboards

Värmlandsbaserade Melker of Sweden har sedan starten 2015 haft en vision om att kunna tillverka innovativa friluftsprodukter med så liten miljöpåverkan som möjligt. Nu lanserar företaget ett nytt koncept där man använder lokala och biobaserade restmaterial, bland annat kaffesäckar från Löfbergs, för storskalig 3D-printning av kajaker, longboards och SUPar (ståbrädor för paddling).

Frågan är ​en webbserie där Löfbergs låter programledaren Hanna Persson intervjua kända personer och profiler med utgångspunkt i en specifik fråga. Idag släpps det nya avsnittet som handlar om kroppsångest.

Måste jag älska min kropp? Se det nya avsnittet av Frågan!

Det är sommar, bikinin ska på och Hanna Persson har mer kroppsångest än vanligt. I det senaste avsnittet av Frågan träffar hon kroppsaktivisten Cassandra Klatzkow för ett ärligt snack om kroppen. Hur gjorde Cassandra för att komma över sina hjärnspöken? Och hur överlever man som kvinna i ett samhälle som hela tiden talar om för en att man borde förändras?

Cold Brew Cava

Cold Brew Cava

​Cold Brew är ett kallbryggt kaffe som bryggs med kallt vatten under 16 timmar, vilket ger en sötare och rundare kaffesmak - perfekt att kombinera med ett syrligt bubbel! Här med en touch av honung och toppad med en sockrad kant för det lilla extra.

Cold Brew Tonic - ett av Löfbergs tips på kalla kaffedrinkar att svalka sig med i sommar.

Kalla recept för en het sommar!

Kallt kaffe är hetare än någonsin. Här bjuder Kafferosteriet Löfbergs bjuder på de sex hetaste recepten för sommarens kalla kaffedrinkar!

- Nu ställer vi om till 25 procent återvunnen PET. Ambitionen är att öka andelen kontinuerligt, säger Madelene Breiling på Löfbergs.

​Löfbergs börjar använda återvunnen PET

Kafferosteriet Löfbergs börjar använda återvunnen PET i sina flaskor för Caffeine Water. Detta som ett led i företagets arbete att senast år 2030 bara använda återvunnet eller förnybart material i sina förpackningar.

Visa mer