Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Idag flyttar Löfbergs in på The Lobby för att testa nya former för servering och upplevelsebaserade aktiveringar.

Löfbergs möter framtiden på The Lobby

Kafferosteriet Löfbergs vill lära sig mer om hur kaffeupplevelsen kan förnyas med hjälp av både möten och digitalisering. Under sommaren flyttar det familjeägda kafferosteriet in på The Lobby i Stockholm för att utveckla ett nytt koncept som fokuserar på en mer hållbar och förhöjd kundupplevelse.

Filosofistuderande Olle Bild köpte den 20 miljonte koppen ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe hos Högskolerestauranger. (Foto: Högskolerestauranger)

Olle - en historiskt kaffedrickare

​Högskolerestauranger har sålt Löfbergs ekologiska och Fairtrade-märkta kaffe i tio år. Häromdagen passerade dom en milstolpe: 20 miljoner serverade koppar! Den historiska kaffedrickaren heter Olle Bild, mer om honom alldeles strax.

Under en fullmatad dag hos Löfbergs lär sig Anja och Filippa allt om kaffe. Resultatet går att se i en ny serie filmer.

Anja & Filippa lär sig allt om kaffe i ny filmserie

De älskar kaffe och dricker det varje dag. Men vad händer egentligen på resan från kaffeodling till deras frukostbord i Umeå? Det undrade Anja och Filippa. Svaren hittade dom hos Löfbergs i Karlstad.

Kathrine Löfberg är inbjuden till Wolrd of Coffee i Berlin för att diskutera hur vi säkerställer tillgången på gott kaffe i framtiden.

​Kathrine Löfberg på Europas största kaffe-event

Den 6-8 juni arrangeras World of Coffee i Berlin. Här samlas kaffeaktörer från hela världen för att smaka på, prata om och tävla i kaffe. En som kommer att vara på plats är Kathrine Löfberg, styrelseordförande i Löfbergs.

Alex Ntatsos, barista på Löfbergs Rosteri & Kaffebar, är svensk mästare i Latte Art. I juni representerar Sverige på VM i Berlin.

​För Alex är kaffe en konst

Han var sex år när han drack kaffe första gången. Då visste han inte att kaffe skulle bli hans största intresse. Något han till och med kommer drömma om på nätterna. Möt Alex Ntatsos, barista på Löfbergs Rosteri & Kaffebar och Sveriges representant på VM i Latte Art.

Peter Larsson och Anders Eriksson från 3Temp tog emot priset tillsammans med Björn Westin från Löfbergs.

Svensk kaffeinnovation prisas

Coffee Particle Analyzer (CPA) är en svensk innovation som säkerställer den goda smaken på kaffe – och som väckt stort intresse runtom i världen. Nu uppmärksammas utvecklingsarbetet även på hemmaplan genom det regionala SKAPA-priset.

Stort intresse för Frågan

Stort intresse för Frågan

Webbserien Frågan, där Löfbergs ger utrymme för diskussioner om jämlikhet, rasism, hållbarhet och andra viktiga frågor, väcker stort intresse. Både tittarsiffror och reaktioner överträffar förväntningarna, nu laddar Löfbergs för fyra nya avsnitt.

Vad är vardagsrasism? I första avsnittet av intervjuserien Frågan bjuder Hanna Persson hem journalisten och På Spåret-vinnaren Parisa Amiri.

Hanna Persson söker svar på svåra frågor i ny intervjuserie

I intervjuserien Frågan låter Löfbergs programledaren Hanna Persson ställa frågorna som står mellan oss och en bättre morgondag. Svaren söker hon tillsammans med kända personer och profiler med utgångspunkt i deras personliga erfarenheter.

Löfbergs vd Lars Appelqvist och kommunikationsdirektör Sofia Svahn gladdes åt priset. Foto: Kristoffer Andrén/Region Värmland

Nyinstiftat jämställdhetspris till Löfbergs

Löfbergs tilldelades idag Geniuspriset 2019. Utmärkelsen är instiftad av Region Värmland och Länsstyrelsen Värmland för att uppmärksamma framgångsrikt värmländskt jämställdhetsarbete. Löfbergs får utmärkelsen för sitt fina arbete för social hållbarhet i den egna organisationen och världen omkring.

​Naturlig energidryck med ny look

​Naturlig energidryck med ny look

Löfbergs Caffeine Water har fått nytt utseende. Innehållet är samma som tidigare: ett lätt kolsyrat svenskt källvatten som smaksätts med naturligt fruktextrakt. Inget tillsatt socker eller onödiga tillsatser. Varje flaska innehåller 150 mg naturligt koffein, vilket motsvarar två koppar kaffe.

Anders Dahlqvist och Jon Leirfall Fornes gläds åt Löfbergs framgångar i Kanada.

​Löfbergs vann innovationspris i Kanada

Löfbergs vann idag en prestigefull bronsmedalj i innovationstävlingen SIAL Innovation 2019 för sitt sortiment med iskaffe. Priset delades ut på SIAL-mässan i Toronto. Mässan är en av Nordamerikas största mässor för livsmedelsindustrin med över 1 000 utställare och 18 000 professionella besökare.

Löfbergs lät Emma Sundh testa att marinera

Emma Sundh marinerar grönsaker med kaffesump

Kaffesump används ibland för att marinera viltkött, men hur funkar kaffesumpsmarinad för vegetariskt och vegansk mat? Riktigt bra tycker Emma Sundh när hon testar.

Visa mer